Home Motorsport Cursa de 24 de ore de la Le Mans va avea loc fără spectatori

Cursa de 24 de ore de la Le Mans va avea loc fără spectatori

de Alin Ionescu

Ediția din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans a fost mai întâi amânată, iar acum se pare că aceasta va avea loc cu tribunele goale. Din cauza pandemiei de Coronavirs, cursa care conform tradiției trebuia să aibă loc în luna iunie a fost reprogramată pentru zilele de 19-20 septembrie.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans este unul dintre cele mai prestigioase evenimente din motorsport, ediția de anul trecut atrăgând peste 250.000 de mii de fani din întreaga lume la celebrul Circuit Le Sarthe.

Inițial, organizatorii au amânat evenimentul pentru luna septembrie sperând că pandemia se va mai domoli, iar restricțiile impuse de autoritățile franceze vor fi ridicate. Biletele vândute în avans au rămas valabile, iar cei care au dorit să renunțe, și-au primit banii înapoi.

Din păcate, situația epidemiologică nu s-a îmbunătățit, iar tot mai multe voci vorbesc de un al doilea val de îmbolnăviri în întreaga Europa. În consecință, după mai multe discuții cu experți și membri ai legislativului francez, organizatorii au decis că „situația în care ne aflăm prezintă prea multe incertitudini legate de evoluția acestei epidemii”, anunțând că nu le pot permite accesul fanilor la circuit.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans a avut loc pentru prima dată în 1923, însă situația din acest an este fără precedent. Pentru că deși evenimentul a mai avut loc și în alte luni ale anului (în 1968, de exemplu, când protestele din Franța au dus la mutarea cursei tot în septembrie), tribunele nu au fost niciodată goale.

Decizia nu este deloc surprinzătoare în contextul actual. Toate cele cinci Mari Premii de Formula 1 care au avut loc în acest an s-au ținut cu tribunele închise, iar cursele de 24 de ore de la Indianapolis și Nürburgring vor fi, de asemenea, organizate fără public.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?