Home Știri Dacia a produs 100.000 de motoare TCe

Dacia a produs 100.000 de motoare TCe

de

Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia (UMCD) a marcat, la începutul lunii iulie a acestui an, producţia a 100.000 de motoare pe benzină turbo TCe de 90 CP.

100.000 Motoare TCe

Cel mai nou motor produs la uzinele Dacia, de 0,9 l, în trei cilindri, supraalimentat, de 898 cmc, echipează mai multe modele din noua gamă Dacia (Logan, Sandero, Sandero Stepway şi Logan MCV). Propulsorul TCe 90 cântărește cu 15 kg mai puțin decât un motor de putere echivalentă și promite un consum mediu de 5,2 l/100  km și un nivel al emisiilor de CO2 de 119 g/km.

Motoare Dacia-Renault vor echipa modele Mercedes

Piesele integrate în motor (carterul de distribuţie, semela, capacul chiulasă, carterul cilindri, capacul palier, volanta şi arborele cotit) sunt realizate în cadrul UMCD. Producţia a demarat în a doua parte a anului 2012. Linia de fabricaţie va fi adaptată până la sfârşitul anului pentru o capacitate de 450.000 de unităţi pe an. Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia este prima uzină din cadrul Grupului Renault care produce acest motor.

Prețuri pentru Dacia Logan MCV

Întinsă pe o suprafaţă de 16 hectare, UMCD este cea de-a doua mare uzină situată pe platforma industrială de la Mioveni şi prima uzină din cadrul Grupului Renault în lume din punctul de vedere al diversităţii proceselor. Uzina are peste 3600 de angajaţi, din care 27% femei. În cele şapte departamente de fabricaţie sunt produse piesele brute din aluminiu, se uzinează şi se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, se presează şi se sudează osiile şi cadrele GMP (grup motopropulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume.

Articole similare