Home Știri Dacia Duster facelift a debutat la Frankfurt

Dacia Duster facelift a debutat la Frankfurt

de

Pe lângă designul exterior ușor schimbat, SUV-ul autohton primește o motorizare supraalimentată de 1,2 litri și 125 CP. Interiorul amplu revizuit poate fi echipat opțional cu centrala multimedia MediaNav.

WP_001472

Deși schimbările destul de subtile ale designului exterior nu anunțau noutăți importante, iată că debutul noului Duster facelift, în cadrul Salonului auto de la Frankfurt, surprinde plăcut. Habitaclul vine cu o planșă de bord complet redesenată, tapițerii de calitate mai bună și comenzi pentru geamurile electrice poziționate pe portiere. De asemenea, pe lista de echipamente opționale au mai apărut limitatorul/regulatorul de viteză și sistemul de asistență la parcarea cu spatele. Dotarea de bază este mai bogată și include acum sistemul de control al stabilității (ESP) și patru airbaguri, două frontale și două laterale, pentru pasagerii din față.

Dacia Duster 1.2 TCe are și un preț – exclusiv

La nivel tehnic, marea noutate o constituie extinderea ofertei cu un noul motor turbo 1.2 TCe de 125 CP. Acesta dispune de patru cilindri și injecție directă de benzină, iar 90% din cuplul motor (205 Nm) este disponibil încă de la 1500 rpm. În compania unei transmisii manuale cu șase rapoarte, consumul de combustibil ar trebui să se rezume la doar 6 l/100 km. Un alt mare avantaj îl reprezintă distribuția cu lanț, care nu necesită întreținere pe toată durata de viață a mașinii.

Primele imagini ale interiorului Daciei Duster facelift

Motorul 1.6 16V 105 CP este în continuare disponibil atât pentru modelele echipate cu transmisii 4×2, cât și 4×4, iar fanii diesel au la dispoziție aceleași două versiuni de putere ale propulsorului 1.5 dCi, de 90 sau 110 CP. Mai nou, cei preocupați cu precădere de consumul de combustibil pot utiliza noua funcție Eco Mode sau indicatorul de schimbare a treptelor de viteză.

Dacia crește în Franța, pe o piață în scădere

„Dacia este marca auto cu cea mai mare creştere din Europa,  plus 18% în primul semestru 2013 față de aceeași perioadă a anului trecut, și aceasta în contextul unei evoluții puțin favorabile a pieței. Noul Duster completează o gamă complet înnoită, cea mai tânără din Europa și din bazinul mediteranean. Povestea de succes a Dacia continuă“, a declarat Rafaël Treguer, director de marcă Dacia.

Duster facelift va fi lansat în România luna viitoare, moment în care vor fi anunțate și prețurile.

Articole similare

Comentarii închise.