Home Știri Noua generație Nissan X-Trail

Noua generație Nissan X-Trail

de

O premieră mai puțin așteptată, noua generație X-Trail a reprezentat marea atracție a standului Nissan. SUV-ul japonez are un design modern și este construit pe o platformă tehnică nouă.

WP_001509

Versiunea europeană a lui Nissan Rogue este de fapt noua generație X-Trail. Construit pe platforma tehnică Common Module Family, dezvoltată în parteneriat Renault, SUV-ul japonez va fi comercializat în peste 190 de tări, urmând să fie produs în nouă fabrici din diferite colțuri ale lumii.

Dacia Duster devine Nissan Terrano pentru piața din India

Cu un design modern și o atenție mai mare pentru confortul oferit, X-Trail pare că are în vedere aceeași filosofie ca și Qashqai, și anume să fure din clienții modelelor clasice de dimensiuni similare, dar cu gardă la sol mică. Totuși, polivalența rămâne o constantă a lui X-Trail, fiind oferite până la șapte locuri și tracțiune integrală All Mode 4x4i. Vor exista și versiuni echipate doar cu tracțiune față, iar noul sistem Active Ride Control promite să ofere un confort foarte bun prin capacitatea de a modifica tăria amortizoarelor atunci când sunt identificate porțiuni de drum cu denivelări.

Legat de interior, Nissan afirmă că noul X-Trail este mult mai primitor și ergonomic decât generația precedentă. Pe consola centrală se remarcă un sistem multimedia nou, cu ecran tactil de 7 inchi și conexiune bluetooth, USB sau Aux, iar sistemul de navigație dispune de aceeași funcție Send to car regăsită și la Note, care dă psibilitatea planificării unei rute de călătorie pe Google Maps și transmiterea acesteia către mașină.

Nissan Almera va avea un succesor

Pentru moment nu au fost dezvăluite date exacte referitoare la motorizări, dar se pare că dieselurile vor reprezenta grosul ofertei. La bursa zvonurilor se vehiculează și un motor turbo de 1,6 litri alimentat cu benzină. Debutul comercial va avea loc în primul trimestru al anului viitor, livrările urmând să înceapă în iulie.

 

Articole similare

Comentarii închise.