Home Știri Dacia Lodgy Stepway și Dokker Stepway vor debuta la Paris

Dacia Lodgy Stepway și Dokker Stepway vor debuta la Paris

de

Dacia își extinde oferta comercială prin introducerea versiunii Stepway pe două noi modele. Dacia Lodgy Stepway și Dokker Stepway propun același caracter mai robust.

DACIA DOKKER STEPWAY (K67) - PHASE 1

După Sandero, Dacia lansează două noi modele care preiau denumirea „Stepway“  asociată unei polivalențe superioare. Prin elementele de design specifice, printre care se numără bare de protecție față (și spate pentru Lodgy) în culoarea caroseriei, scuturi față și spate crom satinat, proiectoare de ceață față cu ornamente crom satinat, pasaje de roți cu protecții de culoare neagră, precum și praguri de culoare neagră, Dacia Lodgy Stepway și Dokker Stepway se remarcă printr-un aspect mai robust, cu accente evidente de crossover.

34 de modele Dacia vechi au fost salvate de la dispariție

Lodgy Stepway și Dokker Stepway sunt disponibile în cinci nuanțe de caroserie, incluzând Bleu Azurite, și afișează un stripping cu denumirea „Stepway“ pe portierele din față.

 

Un interior mai bine echipat

Noile versiuni dispun de o tapițerie specifică, având broderii și cusături de culoare albastră. Ceasurile de bord și aeratoarele au și ele un contur albastru, nuanță pe care o regăsim și în jurul consolei centrale. Aceasta creează un contrast plăcut cu restul elementelor de design interior de culoare gri închis și accentuează dinamismul versiunilor Stepway.

ACCESSOIRES DACIA

Lodgy Stepway și Dokker Stepway reușesc astfel să completeze gama actuală de modele și propun numeroase echipamente (disponibile în serie sau ca dotări opționale): sistemul multimedia Media Nav, climatizare, limitator-regulator de viteză sau asistență la parcarea cu spatele. Pentru un plus de confort în utilizarea cotidiană, aceste modele oferă acum și noi spații de depozitare cu plasă în spatele și pe lateralele scaunelor din față.

 

Motorizări pentru toate gusturile

Lodgy Stepway este disponibil în două variante de motorizare pe benzină: TCe 115 CP și 1.6 MPI 85 CP, ambele asociate unei cutii de viteze manuale în cinci trepte.

Propulsorul TCe de 115 CP afișează un consum de numai 5,7 l/100 km  în versiunea de cinci locuri  (în ciclu mixt de utilizare), ceea ce reprezintă în termeni de emisii CO2 o valoare de 131 g/km (5,9 l/100 km și 135 g/km de CO2 la varianta cu șapte locuri). Motorul 1.6 MPI 85 CP propune un consum mixt de 7,0 l/100 km , reprezentând o valoare a emisiilor CO2 de 161 g/km.

În varianta diesel, Lodgy Stepway este disponibil cu motorul de 1.5 dCi și dezvoltă o putere de 90 sau 110 CP. Această motorizare oferă valori de consum printre cele mai scăzute din segmentul sau, respectiv 4,2 l/100 km (cu emisii CO2 de 109 g) și 4,4 l/100 km (cu 116 g de CO2).

Cum arăta uzina Dacia în anii ’80?

 

Dokker Stepway dispune de o motorizare pe benzină și două motorizări diesel.

Dokker Stepway propune motorul pe benzină TCe 115 CP care afișează un consum de combustibil de numai 5,8 l/100 km în ciclu mixt și emisii CO2 de 135 g/km.

În varianta diesel, Dokker Stepway este disponibil cu motorul de 1.5 dCi și poate dezvolta o putere de 75 sau de 90 CP. Acest motor afișează un consum de 4,5 l/100 km în ciclu mixt și valori ale emisiilor CO2 de 118 g / km.

Articole similare