Home Știri Dacia vorbește despre simplitatea vieții… în Anglia

Dacia vorbește despre simplitatea vieții… în Anglia

de Aurel Niculescu

Probabil știați deja că marca autohtonă este în vogă chiar și în pretențioasa UK, unde are statutul special de a oferi cele mai accesibile modele de pe piață – de unde și predilecția brandului pentru a aduce simplitatea la rang de artă.

Iar conform unui studiu special realizat recent în Marea Britanie, Dacia merge în direcția care trebuie oferind o experiență a condusului mai serenă… pentru că tehnologiile noi și adesea inutile nu fac decât să ducă la confuzie printre Britanici. Astfel, Dacia pare să fi pornit într-o cruciadă proprie împotriva complicațiilor vieții, fie ele simple simboluri din interiorul automobilului sau nave spațiale precum aparatele electrocasnice din gospodărie. Conform studiului, realizat pe 2000 de respondenți (ce în mod ironic ne aduce aminte de vechea sintagmă cu Americanii sunt…), 84 % din ei consideră că tehnologia a devenit prea complicată în ultimul timp.

Parțial și noi tindem să fim de acord – dar parcă cei 70% din cei intervievați care nu recunosc simboluri de bază din interiorul unui automobil, cei 60% care nu știu să opereze o mașină de spălat sau cei 15% care au returnat gadgeturi pentru că erau prea complicate ar putea măcar să folosească o abilitate dobândită de-a lungul anilor grei de școală: cititul. Nu de alta, dar orice gadget – inclusiv automobilul – este de obicei însoțit și de un abecedar, denumit manual de utilizare! Nu e nici o rușine să fie răsfoit – chiar online – deoarece nimeni nu se naște învățat… nici măcar geniile. În rest, da, suntem de acord cu rezultatele studiului că numeroase funcții ale gadgeturilor din ziua de azi rămân neutilizate la potențial maxim… inclusiv abilitățile cognitive ale creierului uman, poate cel mai spectaculos gadget din istoria omenirii.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.