Motorsport Știri

De la lume adunate…

În episodul de săptămâna aceasta, Bentley are propriul record la Pikes Peak, BMW a intrat în febra World Cup, JLR se conectează în Manchester, Mercedes-Benz are colecție de vară, Nico Rosberg se plimbă cu Nio iar Porsche sărbătorește… cu propriul vin aniversar.

Volkswagen a reușit să se încununeze drept deținătorul recordului absolut în cadrul cursei de la Pikes Peak – iar anumite creații legate de „bestia” I.D. R au fost absolut năstrușnice, așa cum puteți vedea în video-ul de mai jos, însă nu a fost singura marcă a grupului german care a cules laurii de la altitudinea de 4300 metri. Britanicii de la Bentley au fost și ei prezenți în Colorado pentru a încerca să doboare recordul rezervat modelelor SUV – marele Bentayga, strunit de Rhys Millen reușind să întreacă vechiul barem (12: 35.6 – 2014, Paul Dallenbach cu Range Rover Sport) cu un timp de doar 10 minute 49.9 secunde și o viteză medie de 107 km/h pe parcursul de 19,99 km, dotat cu 156 viraje și o elevație de 1524 metri.
BMW în schimb se gândește la Cupa Mondială de Fotbal din Rusia, fiind deciși să susțină naționala Germaniei cu ajutorul unui BMW M2 Competition mai special – dotat cu accesorii M Performance şi culorile echipei de fotbal. La patru ani de la câştigarea titlului mondial în Brazilia, echipa reprezentativă are nevoie de tot ajutorul posibil în meciul decisiv de calificare din grupe – contra selecționatei Coreei de Sud de pe 27 iunie. BMW a îmbrăcat un M2 Competition în negru, roşu şi auriu, în timp ce caracterul sportiv este subliniat de accesoriile M Performance.


Jaguar Land Rover se ocupă mai degrabă de „treburile zilnice” – anunțând planul de a deschide un nou centru dedicat tehnologiilor „connected” la Manchester, acasă în Marea Britanie. În schimb, Mercedes-Benz a intrat în modul „vacanță” cu noua Mercedes-Benz Collection dedicată verii 2018, pe care o puteți admira pe larg în galeria de imagini. Numele fostului campion de Formula 1 Nico Rosberg este de obicei legat de Mercedes, însă de această dată faimosul pilot a decis că este timpul să facă o călătorie în îndepărtata China, pentru a proba noutățile constructorului electric Nio – și din fericire el nu a plecat acolo singur, ci însoțit de o echipă completă de filmare.Să nu uităm însă de aniversarea celor de la Porsche – 70 de ani de la producția primului automobil, sărătorită în felurite moduri de constructorul german pe parcursul acestui an. Una dintre cele mai inedite idei pe care au avut-o a fost cea a mandatului acordat faimosului podgorean austriac Armin Tement de creație a unui nou soi de vin: Cuvee 356. Acesta este în mod evident dedicat Porsche-ului 356 „No.1”, produs de austriacul Ferdinand Porsche la Gmünd, în Carinthia.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE