Home Auto util Defecțiuni frecvente la VW Passat. Raport DEKRA

Defecțiuni frecvente la VW Passat. Raport DEKRA

de

Defecțiuni frecvente la VW Passat. Fosta generație are câteva slăbiciuni tipice care pot pune probleme celor care cumpără o mașină second hand.

Defecțiuni frecvente la VW Passat

Defecțiuni frecvente la VW Passat

Acum chiar este la alegere: Passat este disponibil ca sedan, break sau coupé cu patru uşi (CC), cu tracţiune faţă sau integrală, motoare diesel sau pe benzină, cele din urmă cu patru sau șase cilindri. Rareori, cumpărarea unei maşini folosite presupune atâtea variante la alegere, dar trebuie avute în vedere câteva defecțiuni frecvente la VW Passat.

Defecțiuni frecvente la VW Golf IV

Modelele produse până prin 2005 nu ar trebui să fie luate în considerare din cauza vechimii şi a kilometrajului. Mai ales că, în ultimii ani, VW a redus numărul defecţiunilor. Dar chiar şi generația produsă după 2005 a avut nevoie de un facelift amplu și câteva rechemări – începând cu defecţiunile motoarelor de la ştergătoare şi până la ruperea suportului pentru intercooler.

În afară de un defect la colectorul evacuării şi la turbină, modelul Passat Variant 2.0 TFSI utilizat în testul de anduranţă (100.000 km) al auto motor und sport a rulat fără probleme. Au fost apreciate motorul turbo cu patru cilindri, silenţios şi puternic, precum şi capacitatea portbagajului. Cu toate acestea, nemulţumirile au fost ridicate de suspensiile relativ rigide, dar şi de procedura de pornire neconvenţională: cheia-bloc trebuie împinsă într-o fantă şi apoi apăsată.

VW Golf GTE, dovada că viitorul electric sună bine

Cine poate trăi cu această modalitate de pornire are parte o varietate de oferte pe piaţa maşinilor second hand. Cel mai des sunt căutate variantele break, cunoscute drept Variant, cel puțin pe piețele vestice. În România, sedanul este rege. Preţurile pentru modele produse după 2007, dar cu kilometraje ridicate, pleacă de la 7000 de euro. Majoritatea clienţilor optează pentru un sedan cu tracţiune faţă şi motorizare diesel de 2,0 litri. Rareori sunt cerute versiuni cu transmisie automată sau tracţiune integrală. Înainte de a face o achiziţie ar trebui să verificaţi dacă s-a înlocuit distribuția conform cărții tehnice. Această operaţiune costisitoare de întreţinere îi face pe unii proprietari să „uite“.

Evaluare auto motor și sport

+ scaune confortabile în faţă şi în spate

+ spaţiu foarte generos

+ ergonomie bună

+ manevrabilitate bună

+ ținută de drum sigură

+ vizibilitate peste medie (sedan și break)

+ varietate de motorizări

+ numeroase dotări de siguranţă

+ motoare diesel economice şi puternice

+ nivel redus al zgomotului

spațiu în spate nu foarte generos (CC)

diesel nerafinat (până în 2008)

nivel ridicat al preţurilor

motoare turbo pe benzină cu consum mare

Motorizări recomandate

● benzină, 1,8 litri (160 CP): motor cu patru cilindri rafinat şi, datorită turbocompresorului, puternic, consum aprox. 9,5 l/100 km

● diesel, 1.6/1.9 litri (105 CP): în special ca versiuni Blue Motion, TDI foarte economic, consum aprox. 5,5 l/100 km

Istoria modelului

1996 debutează generaţia V.

1997 apare Variant.

2000 facelift, motoare TDI modificate

2005 start generaţia VI.

2006 completat cu tracţiune integrală şi V6 3,2 litri

2007 2.0 TFSI (turbo pe benzină, cu injecţie directă)

2008 1.4 TSI (122 CP), 1.8 TSI (160 CP), TDI trece la injecţie common-rail, 2.0 TDI (110 CP) nou, suplimentat cu Passat CC

2009 1.6 TDI (105 CP), 2.0 Blue TDI (Euro 6), Ecofuel 1.4 TSI nou (variantă cu gaze naturale)

2010 revizuire vastă a gamei, disponibile numeroase sisteme de asistare a conducătorului

Defecțiuni frecvente la VW Passat

● uzură a capetelor de bară şi a braţelor transversale

● injectoarele de la unele motoare 2.0 TDI

● uzură a frânelor

Articole similare

Comentarii închise.