Home Motorsport Delecour câștigă la Brașov, după un raliu marcat de numeroase abandonuri

Delecour câștigă la Brașov, după un raliu marcat de numeroase abandonuri

de
blank

Pilotul francez François Delecour, la volanul unui Peugeot 207 S2000, și-a adjudecat prima victorie din 2013 în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, la finalul unui raliu deosebit de dificil din cauza condițiilor meteo.

_RBC9500

Derulat pe parcursul a două zile, Rally Tess Dunlop a marcat debutul noului sezon competițional ce include nouă etape. Tradițional, derularea celei de-a 42-a ediții a raliului a fost marcată de condițiile deosebit de dificile pe care cei 53 de concurenți prezenți la strat le-au avut de înfruntat.

Ninsoarea, lapovița și temperaturile negative au dus la apariția a numeroase zone periculoase pe întreg traseul de concurs. Considerată pe drept un fel de Monte Carlo al României, etapa brașoveană nu s-a ridicat la nivelul celei monegasce decât prin condițiile de iarnă veritabilă, organizatorii și comisiile abilitate FRAS nefăcând la timp demersurile necesare pentru obținerea autorizației prin care să li se permită concurenților utilizarea pneurilor de curse cu ținte (pneurile cu cuie sunt interzise de legislația românească) pe parcursul etapei. Ceea ce, în final, avea să ducă la un număr-record de abandonuri pentru o etapă de asfalt… 18, ca urmare a ieșirilor în decor.

Victoria i-a revenit campionului en titre, François Delecour, care a câștigat raliul după încheierea ultimei probe speciale disputate, ca urmare a experienței, dar și a norocului. Francezul și-a luat astfel revanșa față de anul trecut, când nu a avut un început de sezon la fel de bun, el ieșind în decor chiar în prima probă specială. Victoria pilotului francez a fost disputată până la ultima probă, când favoritul etapei și câștigătorul din 2012, Vali Porcișteanu, s-a răsturnat în al doilea viraj, din cauza alegerii greșite a pneurilor, pierzând astfel avansul avut în fața lui Delecour care, în partea a doua a zilei secunde, a făcut o dramatică cursă de recuperare. Cu ajutorul spectatorilor, Porcișteanu a reușit să repună mașina pe roți, dar a încheiat pe locul 8.

La general, podiumul a fost completat de doi piloți maghiari, Dávid Botka, pe locul al doilea și Gergő Szabó, pe poziția a treia. Pentru Botka, Tess Rally este primul raliu pe zăpadă la care participă, performanța sa fiind remarcabilă în aceste condiții.

blank
Gergő Szabó - Károly Borbély, locul 3
blank
Răzvan Trișnevschi - Codruț Arsenescu
blank
Simone Tempestini, locul 1 Juniori
blank
Podium Cupa Dacia
blank
Radu Arhire - Bianca Pop
blank
Viorel Ivan - M. Gogoașă
blank
Podium Clasament general FIA
blank
Podium echipe
blank
Edwin Keleti - Csomortáni Botond, Locul 1 la Clasa 3
blank
Florin Crișan - Marius Onofrei
blank
Adrian Drăgan - Vali Brădățeanu
blank
Vlad Stoica - Gabi Lazăr
blank
Marco Tempestini - Dorin Pulpea
blank
François Delecour - Dominique Savignoni
blank
Vali Porcișteanu - Dan Dobre
blank
Adrian Drăgan - Vali Brădățeanu, PS4, Poiana
blank
Călin Manițiu - Marian Drilea
blank
Gergő Szabó - Károly Borbély
blank
Dávid Botka - Peter Mihalik
blank
Alex Filip - Bogdan Iancu, Locul 1 la 2RM
blank
Simone Tempestini - Sergiu Itu
blank
Podium 2 Roți Motrice
blank
Danny Ungur - Toni Avram
blank
Florin Tincescu - Iulian Nicolaescu
blank
Dan Gîrtofan - Adrian Berghea
blank
Dan „Giri“ Gîrtofan
blank
Călin Manițiu - Marian Drilea
blank
Szabó Csongor - Robert Maior
blank
Rareș Tomiță - Levente Csegzy

Edwin Keleti a câștigat la Clasa 3, încheind cursa și pe poziția a patra la general, în fața lui Simone Tempestini, cel mai bun dintre juniori. De problemele adversarilor direcți avea să beneficieze și George Grigorescu, sosit al doilea la Clasa 3, în urma lui János Soós, în timp ce Alex Filip a câștigat întrecerea rezervată mașinilor cu tracțiune pe două roți. Raul Badiu a a obținut o victorie categorică în Cupa Dacia, având în final un avans de 1 min. 21 s în fața următorului clasat, Florin Tincescu. ESD Rally Team câștigă prima rundă în întrecerea echipelor, în fața celor de la BCR Leasing și Napoca Rally Academy.

Următoarea etapă, Timiș Rally, se va derula la Timișoara, în 12 și 13 aprilie, raliul fiind considerat unul extrem de rapid, marcat de probe scurte și tehnice. Noutatea introdusă anul acesta de organizator o constituie cele două superspeciale programate la finalul fiecărei zile, în centrele orașelor Lugoj și Timișoara.

Articole similare

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?