Home Motorsport Le Mans – din ce în ce mai multe echipe aleg Dunlop, printre acestea și Michel Vaillant

Le Mans – din ce în ce mai multe echipe aleg Dunlop, printre acestea și Michel Vaillant

de
  • Dunlop devine partener al Michel Vaillant, erou mitic în motorsport
  • Dunlop este marca aleasă de 84% dintre echipele participante în competiția European Le Mans Series 2017
  • Dunlop introduce anvelope noi atât la clasa Prototype cât și la clasa LMGTE-Pro.

La începutul lunii februarie a fost dată publicității lista celor care vor participa în prestigioasele curse Le Mans 24h, European Le Mans Series și FIA World Endurance Championship.

Odată cu anunțarea listelor de participanți a fost facut public și ce producător de anvelope a fost ales de către echipe pentru participarea la aceste curse de anduranță. În acest an, competiția European Le Mans Series prezintă un procent crescut (84% vrs 71% de la startul din 2016) de echipe care au ales Dunlop ca partener tehnic pentru a concura la clasa LMP2 Prototype.

La clasa LMP2 din Campionatul Mondial de Anduranță FIA WEC, unde Dunlop a fost alegerea câștigătorilor în cursa de 24 de ore de la Le Mans în ultimii 6 ani, majoritatea echipelor (18 din 23 de mașini) au ales să concureze pe anvelope DUNLOP.  La linia de start a LMP2, Dunlop a anunțat de asemenea un parteneriat cu Michel Vaillant, erou mitic în motorsport, ca parte a evenimentului de lansare a cărții de benzi desenate “Rébellion”.

Michel Vaillant și Dunlop au o lungă istorie împreună, valori comune și o moștenire veche în cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans. Din cele 75 de cărți de benzi desenate, 12 au fost lansate pe circuitul Sarthe. Dunlop deține recordul de victorii în cursa de 24 de ore de la Le Mans, cu 34 de victorii acumulate de-a lungul anilor alături de mărci prestigioase precum Jaguar, Ferrari și Porsche.

La clasele LMGTE din cadrul Campionatului Mondial de Anduranță FIA WEC, Aston Martin Racing, care și-a adjudecat două titluri în 2016 (Nicki Thiim și Marco Sørensen câștigând FIA World Endurance Cup pentru GT Drivers și FIA World Endurance Trophy pentru GTE Pro Teams), a ales de asemenea încă o dată Dunlop pentru a-și apăra titlul din 2017. 

Director de Operațiuni pentru Motorsport, Jean-Felix Bazelin s-a arătat încântat de angajamentul asumat de partenerii Dunlop: “A avea atât de multe echipe care au ales Dunlop ca partener tehnic în aceste competiții extrem de solicitante este un lucru extrem de bun. Este o mărturie în sine a muncii pe care echipele noastre de service, de producție și de dezvoltare tehnologică au depus-o în ultimul sezon și în această perioadă de testare de iarnă. Noi ne-am reînceput programul de testare pentru 2017 imediat după ce s-a terminat ultima etapă a campionatului, dezvoltând anvelope pentru ambele clase GTE și LMP. Presiunea pentru a dezvolta și pentru a aduce noi îmbunătățiri a fost clară.”

Dunlop a efectuat teste în Sakhir (Bahrain) Sebring (SUA) și Paul Ricard (Franța) încă de la sfârșitul sezonului 2016. Pe cele mai noi mașini LMP2, combinația dintre noile reguli și noile specificații pentru anvelope Dunlop a dus la timpi pe turul de pistă extrem de apropiați de cei realizați la clasa  LMP1 cu doar un sezon în urmă. 

Noul sezon al Campionatului Mondial de Anduranță FIA WEC și al competiției European Le Mans Series va debuta la Silverstone (UK) în perioada 15-16 aprilie a.c.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.