Home Știri Dodge Charger SRT Hellcat devine cel mai puternic sedan din lume

Dodge Charger SRT Hellcat devine cel mai puternic sedan din lume

de

Dodge Charger SRT Hellcat se laudă cu un motor V8 supraalimentat de 6,2 l, care dezvoltă 707 CP și 880 Nm.

Dodge Charger SRT Hellcat

Dodge Charger SRT Hellcat

Știm sigur că Dodge Charger SRT Hellcat este cel mai puternic sedan din lume, depășind chiar și modelele AMG sau M de la Mercedes, respectiv BMW. Nu știm însă dacă este și cea mai rapidă, pentru că pe agilitate nu mizăm din start. Și nu știm dacă este cea mai rapidă pentru că din partea americanilor primim o serie de informații nu tocmai relevante pentru europeni.

Dodge Charger SRT Hellcat

Dodge Charger SRT Hellcat

Dodge Charger SRT Hellcat parcurge un sfert de milă în 11.0 s. În plus, am aflat și că Hellcat ajunge de la 0 la 100 mile/h (aproximativ 160 km/h) în 13.0 s. Viteza maximă anunțată de constructor este de 328 km/h.

Din imagini, interiorul pare bine finisat.

Din imagini, interiorul pare bine finisat.

Din poze putem însă să tragem concluzia că acest Charger SRT este o mașină greu de ignorat pe șosea. Farurile cu LED-uri și grila față foarte agresivă ies în evidență din primul moment. Jantele oferite standard au 20 inchi și sunt încălțate cu pneuri Pirelli P Zero. Interiorul mizează, cum altfel, pe ideea de sportivitate. Scaunele cu susținere laterală sunt îmbrăcate în piele Nappa și Alcantara, iar volanul este teșit în partea inferioară. Sistemul audio este furnizat de către Harman Kardon și are nu mai puțin de 18 difuzoare.

Articole similare