Home Știri Skoda Octavia Scout ajunge în România

Skoda Octavia Scout ajunge în România

de

Noua Skoda Octavia Scout, lansată în primăvară la Geneva, ajunge în România în această toamnă.

Skoda Octavia Scout

Skoda Octavia Scout

Skoda anunță lansarea în România a noii Octavia Scout. Break-ul Octavia Scout, vârful de gamă al modelului Octavia, va putea fi comandat din toamnă. În plus față de nivelul avansat de funcționalitate, numeroasele dotări standard, precum și cea mai recentă tehnologie pentru siguranță și confort, noua Octavia Scout impune de asemenea noi standarde pentru capacitatea de tractare, abilități de urcare în rampă și deplasare pe teren accidentat.

Un nou teaser pentru viitoarea Skoda Fabia

Noua Skoda Octavia Scout poate remorca până la 2,0 t – o capacitate de tractare cu 25 de procente mai mare decât înainte. Capacitatea de urcare a pantelor a fost, de asemenea, îmbunătățită. Grație unghiurilor de atac și degajare mărite, care sunt acum de 16,7 grade în față și 13,8 grade în spate, mașina se pretează unor călătorii în teren accidentat.

Skoda Octavia Scout_2

Diferențialul Blocabil Electronic (EDL), disponibil în dotarea standard, asigură demaraje confortabile la viteze mici. EDL acționează pe ambele punți, față și spate, și acționează ca un blocaj între roți. Noua Octavia Scout dispune standard și de sistemul de Control Electronic al Stabilității (ESC). Modul ESC în două trepte poate fi adaptat pentru a corespunde diferitelor condiții de mers, prin simpla apăsare a unui buton. Aceasta permite șoferului să pornească sau să oprească sistemul de control al tracțiunii, în funcție de nevoi.

Skoda Rapid Spaceback Monte Carlo – mai sportivă

Noua tracțiune integrală standard a modelului Octavia Scout asigură aderență în condiții dificile și un consum redus de carburant, utilizând cuplajul Haldex-5. Distribuția de putere între cele patru roți depinde întotdeauna de condițiile de mers. În timpul decelerării, sau în condițiile unei sarcini reduse, cea mai mare parte a puterii ajunge la puntea față, ceea ce economisește carburant. Imediat ce este nevoie de mai mult cuplu, sau dacă roțile au nevoie de mai multă tracțiune, roțile din spate sunt activate lin, în câteva milisecunde. Pierderea tracțiunii este practic imposibilă. În comparație cu un cuplaj Haldex-4, care a fost utilizat înainte la Octavia Scout, noua tehnologie reduce masa cu 1,4 kg.

Skoda Octavia Scout_3

În comparație cu modelul Octavia standard, creşterea este de 31 de milimetri, la un total de 171 de milimetri. În plus, pachetul pentru drumuri grele, cu scuturi de protecție suplimentare sub caroserie, reprezintă acum o dotare standard. Clienții pot opta între trei motorizări: 2.0 TDI cu 150 CP, 2.0 TDI 184 CP și 1.8 TSI (benzină), care dezvoltă 180 CP. Prețurile încă nu au fost anunțate.

Articole similare

Comentarii închise.