Home Motorsport Dunlop și ACO, parteneri în Campionatul European Le Mans Series

Dunlop și ACO, parteneri în Campionatul European Le Mans Series

de

Dunlop a semnat un parteneriat pe 3 ani pentru poziția de furnizor exclusiv de anvelope pentru categoriile LMGTE și GTC din Campionatul European Le Mans Series.

NURBURGRING 24 HOURS.GERMANY 17-20 may 2012.© CLEMENT MARIN


Dunlop, producător de pneuri cu o lungă istorie în competiția de 24 de ore de la Le Mans, a încheiat un parteneriat pe 3 ani pentru furnizarea exclusivă de anvelope pentru categoriile LMGTE și GTC din Campionatul European Le Mans Series. De asemenea, compania va continua să furnizeze anvelope pentru categoria LMP2 către acele echipe care au ales Dunlop.

Cu ocazia semnării acestui parteneriat, Pierre Fillon, președinte al ACO, a declarat: „Dunlop și Le Mans sunt două mărci de top care sunt legate prin realizările lor din lumea sportului de anduranță. Dunlop a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans de 34 de ori până acum în istoria celei mai mari curse din lume, iar experiența Dunlop în materie de construcție de anvelope de curse va fi un imens beneficiu pentru echipele ce vor lua startul în ELMS. Suntem nerăbdători să luăm startul în sezonul 2015, care va începe în aprilie, la Silverstone“.

Gérard Neveu, CEO al Campionatului European Le Mans Series, a declarat: „Salutăm Dunlop în calitatea sa de partener deplin al Campionatului European Le Mans Series pentru sezoanele 2015, 2016 și 2017 și suntem nerăbdători să dezvoltăm această relație puternică pe care am stabilit-o deja cu această marcă. Toți concurenții de la clasele LMGTE și GTC vor folosi anvelope Dunlop, ceea ce le va da încrederea și consistența ce rezultă din utilizarea unei noi game de anvelope special dezvoltate pentru cursele de anduranță, livrate de un producător de anvelope de top la nivel mondial“.

Campionatul European Le Mans Series 2015 va începe în Marea Britanie, în perioada 10-11 aprilie a.c., cu cursa de 4 ore de la Silverstone, următoarele etape fiind programate după cum urmează: cursa de 4 ore de la Imola (16–17 mai), cursa de 4 ore de la Red Bull Ring (11–12 iulie), cursa de 4 ore de la Paul Ricard (5–6 septemebrie) și etapa de final de sezon, cursa de 4 ore de la Estoril (17–18 octombrie).  Sezonul va fi precedat de o sesiune oficială de teste ce se va desfășura pe pista de la Paul Ricard, în perioada 23–24 martie a.c.

LE MANS TEST DAY 8-9 june 2013 © CLEMENT MARIN

Articole similare