Motorsport Știri

După Formula 1 și WEC, avem „pace car” nou și pentru IMS IndyCar Chevrolet ZR1

Mercedes-AMG GT R îndeplinește cu multă mândrie îndatoririle de Safety Car pentru sezonul 2018 al competiției regină – Formula 1, în timp ce cursele de anduranță WEC, inclusiv Le Mans, au parte de suportul celor de la Porsche – care pun la dispoziție chiar două exemplare 911 Turbo.

Iar acum a venit timpul pentru încă un nume sonor în motorsport să-și dezvăluie marca și modelul menit să ajute în vreme de „restriște” – și la fel ca Mercedes-AMG în F1, Chevrolet se mândrește cu cel mai puternic Pace Car din istoria IndyCar: noul Chevrolet Corvette ZR1. De altfel, cu 755 CP la bord, ZR1 este mai puternic decât ambele Safety Car-uri europene, iar debutul său este programat pentru duminică, 27 mai, atunci când se va afla în fruntea plutonului cu ocazia ediției 102 a faimoasei curse Indy 500, desfășurată pe Indianapolis Motor Speedway.


Noul ZR1 este tot un model care respectă tradiția – al 15-lea Chevrolet la rând care îndeplinește atribuțiile de Pace Car pentru Indy 500, fiind de asemenea al 29-lea produs al mărcii americane care a condus plutonul de la ediția inaugurală a competiției, care a avut loc în 1911. Cel mai rapid Chevrolet construit vreodată este motorizat de un V8 de 6,2 litri dotat cu supraalimentare, ce oferă 755 CP și 969 Nm, pentru un sprint la 60 mph (96 km/h) în doar 2,85 secunde și o viteză maximă de 341 km/h.