Știri Video

(Video) Performanța vine în orice formă și indiferent de format

Astăzi avem în program un BMW M3 ieșit din cutia de măsline, primul video cu Polestar 1 în acțiune, un Macan Turbo Exclusive Performance Edition finisat de Porsche Exclusive Manufaktur, o simfonie a cailor putere de la McLaren MSO, precum și două noutăți cu adevărat interesante de la Jaguar și Land Rover.

Da, sunt chiar multe – și absolut toate au legătură cu performanța și numeroasele sale interpretări. Spre exemplu, performanța la un BMW M3 Urban Green realizat de BMW Individual rezidă în reușita asocierii unei culori care te face să te gândești la grădini de măslini cu un automobil care preferă mai degrabă să rupă aderența pe circuit decât să alerge după porumbeii albi ai păcii.


În schimb Volvo – deh, sunt suedezi, trăiesc mai la nord decât noi – pardon, Polestar, încă nu au reușit să iasă din modul iarnă. Poate de aceea ne prezintă noul Polestar 1, un coupe hibrid de 600 CP pentru prima oară în acțiune, încă camuflat (chiar dacă noi l-am văzut deja prezentat oficial) și aflat în timpul testelor extreme de vreme rece – dar nu în China, unde se va produce, ci un pic mai la nord de Cercul Arctic…Dacă Porsche a demonstrat deja tuturor de ce este capabil chiar și cu un crossover, ei pare că mai au câte ceva de spus despre precizia și măiestria de care sunt capabili meșterii lor – un motiv bun pentru noi de a mai revizita modelul Macan Turbo Exclusive Performance Edition, realizat cu grijă, artă și pricepere de specialiștii Porsche Exclusive Manufaktur.Rămânem în zona specialiștilor în modele unicat pentru a ne bucura de simfonia cailor putere oferiți de noul McLaren „MSO Defined Titanium SuperSports Exhaust” – un nou sistem de evacuare din titan care arată atât de bine încât cel mai probabil proprietarii își vor dota garajul cu elevator special pentru a-l putea admira în voie. Și asta nu e totul, deoarece McLaren ne face pe toți geloși din punct de vedere auditiv – oferindu-ne și oportunitatea de a-l asculta în timp ce pune la treabă herghelia de cai putere a modelelor Sport Series.Și credeți că astfel am epuizat noutățile – nicidecum, deoarece abia acum urmează să discutăm despre specialiștii în creații năstrușnice, britanicii de la Jaguar Land Rover. Recorduri ciudate, competiții aiurite, parteneriate ieșite din comun – imaginația pare să se afle la loc de cinste în echipa de creație a constructorului. Iată încă două dovezi elocvente în acest sens: JLR a devenit partener al unei „misiuni” a faimosului agent secret 007, iar Jaguar a prezentat modelul 2019 XE și noua sa variantă XE 300 Sport prin intermediul unei curse desfășurată pe gheață… împotriva unui patinator de viteză.


Jaguar Land Rover are o misiune de lungă durată cu 007 – un parteneriat pe trei ani cu noua instalație interactivă 007 Elements din Sölden, Austria. Nu oricine va avea parte de această experiență – deoarece 007 Elements se află în Alpii Austrieci… în vârful muntelui Gaislachkogl, la 3050 metri! Chiar dacă James Bond este asociat cel mai adesea cu Aston Martin, în realitate și JLR îi sunt parteneri pe ecrane de mult timp – din 1983 (Octopussy, cu Roger Moore implicat într-o evadare dramatică la bordul unui Range Rover Classic alături de Bianca – Tina Hudson). Și dacă ne aducem bine aminte, în Spectre constructorul a pus la dispoziție realizatorilor o mulțime de modele: Defender, Range Rover Sport SVR sau conceptul C-X75.În schimb, noul Jaguar XE 300 SPORT a debutat cu un record inedit – o cursă câștigată împotriva patinatorului Shaolin Sándor Liu (medaliat cu aur la Olimpiadă la patinaj viteză) pe cel mai lung circuit artificial pe gheață din lume, de 3 km, construit în Flevonice, Olanda. Noua ediție 300 SPORT vine la pachet cu propulsorul pe benzină Ingenium de 2 litri și 300 CP, fiind disponibile pe Jaguar XE, XF și XF Sportbrake. În ceea ce privește provocarea circuitului înghețat, Shaolin Sándor Liu a fost cel care impusese anterior norma – negociind curbele de la Flevonice Sports and Funpark în cel mai bun timp al circuitului: 4 minute și 4 secunde. Cu skater-ul Team GB Elise Christie, prietena medaliatului cu aur, la bord, noul Jaguar XE 300 SPORT a fost însă cu mult mai rapid, înregistrând pe traseu o viteză medie de 59 km/h și un timp de doar 3 minute și 3 secunde.