Home Știri (Video) Duster TCe & Q3 de România, SUV-uri de Geneva

(Video) Duster TCe & Q3 de România, SUV-uri de Geneva

de Aurel Niculescu
(Video) Duster TCe & Q3 de România, SUV-uri de Geneva

În România, SUV-ul Dacia Duster este disponibil la comandă cu un nou propulsor TCe. Audi aduce pe piața locală a doua generație a compactului Q3. Jaguar lansează ediția limitată F-Type Checkered Flag în SUA. La Geneva, Skoda va aduce noul crossover Kamiq, în timp ce VW reînvie în spirit conceptual electric faimoasa tipologie „dune buggy”.

Familia Duster își mărește componența odată cu introducerea unei noi versiuni pe benzină, propulsorul 1.3 TCe, anunțat în toamnă în cadrul Salonului Auto de la Paris. Acesta are două praguri de putere – de 130 CP și 150 CP. Dezvoltat de Alianța Renault Nissan Mitsubishi în cooperare cu Daimler, noua motorizare include și un filtru de particule (GPF). Noua motorizare poate fi comandată deja, fiind disponibilă pe versiunile de echipare Comfort și Prestige. Exclusiv cu tracțiune 4×2, prețurile variază între 15.250 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort, cu motorul 1.3 TCe de 130 CP și 17.500 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige cu jante din aluminiu de 17” echipată cu varianta de 150 CP. De la jumătatea anului vor fi deschise și comenzile pentru versiunile 4×4.


Și Audi are o noutate pentru România, a doua generație a SUV-ului compact Q3. Acesta poate fi de acum comandat și în România, sosind rapid de la fabrica din Győr – Ungaria. Pentru România, Q3 este oferit cu două propulsoare și tracțiune față. Versiunea de bază este dotat cu motorul 1.5 TSI de 150 CP, Q3 35 TFSI. Audi Q3 35 TDI vine cu transmisie automată S tronic și are 150 CP și 340 Nm. A doua generație are un design mai dinamic, sistem de operare și afișare a informațiilor digitalizat și soluții variate de infotainment.


În SUA, Jaguar vrea să-i ademenească pe pasionații de motorsport cu ajutorul noii serii limitate F-Type Checkered Flag. Aceasta are parte de un pachet complex de design, menit să celebreze moștenirea competițională bogată a companiei, ce a debutat cu modelul XK 120 din 1948. Checkered Flag Limited Edition include, la exterior, pachetul Exterior Black Design Pack și noi jante de 20 inch. Interiorul are parte de piele Windsor și elemente de aluminiu sau cu trimitere la zona racing.La Geneva, Grupul Volkswagen va oferi un adevărat tur de forță în segmentul SUV. În primul rând, Skoda va prezenta cel de-al treilea crossover european al său, Kamiq (model care deja există în China, însă are un design complet diferit). Momentan, ne putem face o idee despre stilul adoptat cu ajutorul primelor schițe digitale. Tot de desene CGI avem parte și în cazul conceptului promis de Volkswagen. Acesta va fi complet electric și va lua forma unei reinterpretări contemporane a faimosului stil „dune buggy” – care odinioară făcea furori între pasionații de VW Beetle cu dorințe de aventuri sub cerul liber pe plaje însorite. Conceptul nu se mai bazează pe noul Beetle, ci este o interpretare liberă a platformei EV a grupului – Modular Electric Drive Matrix (MEB).

(Video) Duster TCe & Q3 de România, SUV-uri de Geneva

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.