Știri Video

(Video) Duster trece la TCe100, VW la California 6.1

Duster trece la TCe100, VW la California 6.1

Dacia a introdus o nouă motorizare de bază, TCe100, în Franța. Volkswagen se gândește în continuare la vacanța de vară, prezentând versiunea 6.1 pentru California. Land Rover continuă să testeze în cele mai extreme condiții noul Defender, iar Audi să dă cu noul e-tron Scooter.

Constructorul de la Mioveni continuă să-și modernizeze gama de sisteme de propulsie pentru cel mai important model al său – Duster – pe cea mai importantă piață europeană: Franța. Acolo, varianta de bază pe benzină, începând cu luna august, a devenit noua versiune TCe100 – motorul de nouă generație fiind oferit în locul bătrânului SCe115. Ne putem aștepta ca acesta să debuteze cât de curând și la noi, ținând cont că producția se desfășoară chiar la uzina de lângă Pitești.

Duster trece la TCe100, VW la California 6.1

Operă a eforturilor de dezvoltare a Alianței, TCe100 – un propulsor în trei cilindri – oferă 100 CP și 160 Nm, fiind cuplat la o transmise cu cinci rapoarte. Sprintul la 100 km/h durează 12,5 secunde, viteza maximă este de 168 km/h, iar consumul mediu WLTP de 5,6 l/100 km este – conform companiei, cu 18% mai redus decât pe versiunea anterioară.

Volkswagen ne-a arătat recent cum va arăta modelul Transporter după facelift, T6.1 primind de acum – la timp pentru a prinde ultimele zile din vacanța de vară – inclusiv versiunea California. Debutul în fața publicului va avea loc la cunoscutul Caravan Salon de la Düsseldorf, eveniment ce va debuta la sfârșitul lunii (31 august – 8 septembrie). În versiunea de top, Ocean 6.1, California se laudă cu aceeași atmosferă „vintage” de pe T6.1, însă noile elemente de design sunt oferite și pe variantele „Beach” și „Coast”. Nou la interior este display-ul de control de pe plafon, care poate opera numeroasele funcții „cool” ale auto-rulotei, inclusiv plafonul tip pop-up atunci când este operat electro-hidraulic.

Land Rover este în plin program de testare pentru Defender – legendarul off-roader fiind prezent peste tot, de la asfaltul „Iadului Verde” (Nurburgring Nordschleife) la savanele africane din Kenya. Una din ultimele opriri din calendar, înainte de prezentarea din ce în ce mai apropiată, a avut loc la Dubai – și nu degeaba, ci pentru că Defender avea treabă cu baza flotei globale a „International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies” (IFRC). Acolo, experții au avut ocazia de a testa capabilitățile noii generații – testul marcând inclusiv o nobilă aniversare: Land Rover și IFRC cooperează de nu mai puțin de 65 de ani. Și o vor face și în următorii trei ani, cel puțin.

Audi este foarte preocupat de toate aspectele mobilității urbane sustenabile. Drept pentru care are propria soluție pentru situațiile tip „last mile”: noul e-tron Scooter. Aceasta este o abordare un pic diferită față de restul soluțiilor – de această dată nu avem de-a face cu o trotinetă, ci de un skateboard motorizat. Acesta este pliabil și cântărește 12 kg, fiind capabil să parcurgă aproximativ 20 de km cu o viteză maximă de 20 km/h. Ca să păstreze tematica „20”, Audi plănuiește startul vânzărilor pentru 2020.