Home Știri East Auctions este singura companie care organizează licitații publice pentru autoturisme, utilitare și utilaje

East Auctions este singura companie care organizează licitații publice pentru autoturisme, utilitare și utilaje

de

East Auctions promite transparență, o varietate foarte mare de vehicule scoase la licitație și produse verificate din punct de vedere tehnic.

image002 copy

Compania East Auctions își începe activitatea în România cu o licitație ce va avea loc în data de 20 mai. Ea este deidicată atât autoturismelor, cât și utilitarelor și utilajelor. Avantajul licitațiilor propuse de către East Auctions ține în primul rând de transparența costurilor și de starea echipamentelor vândute. Foarte multe vehicule sunt vândute cu garanție oferită chiar de către producător, care merge în unele cazuri până la 24 de luni. Cumpărătorul este în mod cert protejat în fața oricăror sechestrări și litigii.

Procesul de licitație este cât se poate de clar și transparent. Cumpărătorul stabilește prețul în mod liber. La finalul licitației, prețul e cunoscut tuturor, și din acest motiv devine relevant pentru comparații. Acest nivel de transparență nu mai este atins în niciun alt caz. Înainte de a intra la licitație, fiecare vehicul e verificat din punct de vedere tehnic.

Vehiculele în cauză provin de la producători auto, firme de leasing, proprietari de flote și companii de închiriere. Toate mașinile ce vor fi scoase la licitație pot fi găsite pe site-ul www.eastauctions.com și anunțate în presă, fiecare licitație fiind precedată de o expoziție. Vă recomandăm să efectuați o inspecție vizuală a mașinilor, echipa de vânzări a East Auctions vă stă la dispoziție cu toate detaliile.

Licitațiile au loc la sediul East Auctions, în mod regulat. Expunerea bunurilor are loc cu o zi înainte de fiecare licitație între orele 8.30 și 18.00, și în ziua licitației  între orele 8.30 și 11.00, după care începe vânzarea. Sediul East Auctions, de pe DN2 km 20+600, județul Ilfov, este special realizat pentru activitatea companiei. În mod excepțional, din motive logistice, unele vânzări ar putea avea loc într-o altă locație, însă acest lucru va fi anunțat pe site-ul www.eastauctions.com sau în presă.

Licitatorul este cel care conduce procesul de vânzare. Se stabilește în avans o ordine care este publică. Fiecare vehicul este prezentat publicului cu toate detaliile tehnice și administrative. Cumpărătorii au posibilitatea de a fi reprezentați de un terț împuternicit la licitație.

Prețului de vânzare cu TVA i se aplică un comision de 15% în mod normal, însă acesta se poate modifica. Plata se poate face cash, prin card bancar, transfer bancar sau scrisoare de credit de la bancă. Cumpărătorul poate pleca imediat cu vehiculul odată ce plata a fost efectuată. Pe site, clienții pot să se înscrie pentru a obține o garanție temporară. Un consultant LEA Broker va fi prezent pentru a furniza servicii de asigurare pentru vehicule. În afară de faptul că toate vehiculele sunt verificate tehnic, unele au garanție, iar multe altele au istoric complet de service.

Avantajele sistemului East Auctions, în afară de cele enumerate mai sus, țin de costurile perfect transparente și ușor de calculat (15% din prețul cu TVA, care este plătit de cumpărător, la care se adaugă 52 de euro cu TVA pentru pregătirea dosarului și verificarea tehnică) și de așa-numita Folle Enchere. Acest termen definește posibilitatea ca un cumpărător să fi făcut o eroare și să fi licitat mai mult decât își dorea inițial. În acest caz, vehiculul va fi scos din nou la licitație, însă dacă nu se atinge prețul obținut anterior, primul cumpărător va trebui să plătească doar diferența și taxele. Un alt lucru explicat foarte clar de către East Auctions este faptul că în cazul vânzărilor unor bunuri aflate în procedură de lichidare sau confiscate taxele sunt de 17% din prețul cu TVA.

Articole similare

Comentarii închise.