Home Știri Faruri cu LASER pentru BMW i8

Faruri cu LASER pentru BMW i8

de

BMW i8 va fi primul automobil produs în serie care va fi echipat cu faruri cu laser. Acestea sunt mai eficiente energetic și mai performante decât farurile cu leduri.BMW Laser Light

Din toamna acestui an, BMW i8, modelul sport cu sistem de propulsie hibrid plug-in, va deveni primul automobil de serie echipat cu faruri cu tehnologie laser. Disponibile opțional, acestea dubleză raza de acțiune a farurilor cu leduri oferite standard, faza lungă putând lumina până la 600 de metri. Mai mult, noul sistem are un consum de energie mai mic cu până la 30%, este mai compact și mai ușor, și nu se încălzește aproape deloc. De asemenea, un alt mare avantaj îl constituie lumina puternică emisă, cu o intensitate de zece ori mai mare decât o sursă uzuală de lumină și similară cu cea din timpul zilei, care nu obosește atât de tare ochii șoferului.

BMW Laser Light1

Ca principiu de funcționare, noile faruri se bazează pe diode laser de înaltă performanță, ale căror radiații electromagnetice sunt concentrate cu ajutorul unor lentile speciale pe o suprafață acoperită cu fosfor flourescent din interiorul farului și transformate astfel în lumină.

Beneficiind de o cameră video specială, sistemul poate identifica ceilalți participanți la trafic și modelează pata de lumină astfel încât vizibilitatea să fie maximă, dar fără a-i deranja pe ceilalți șoferi. În viitor, mai multe modele din gama constructorului bavarez vor fi echipate cu aceste faruri cu laser.

Articole similare

Comentarii închise.