Magazin Știri Video

(Video) FCA 15/20 și XJ Collection

FCA 15/20 și XJ Collection

FCA ne propune să lucrăm 15/20: compania celebrează 15 milioane de minivan-uri, dar ne prezintă și Alfa Romeo Giulia + Stelvio pentru MY 2020. În schimb, cele 9 vieți ale felinei XJ se apropie de sfârșit, odată cu XJ Collection.

FCA nu știa de joaca 15/20 din 2019 în momentul în care lansa, în 1983, primul său model monovolum. De fapt erau chiar două modele minivan: Dodge Caravan și Plymouth Voyager. Astfel, nimeni nu mai putea să spună că break-urile sunt plictisitoare… Desigur, succesul nu s-a lăsat așteptat, iar după 35 de ani, FCA a vândut nu mai puțin de 15 milioane de minivan-uri!

FCA 15/20 și XJ Collection

Să trecem la partea cu 2020 din ecuația FCA 15/20 – Alfa Romeo a prezentat versiunile împrospătate, MY2020, ale modelelor Giulia și Stelvio. Nu avem de-a face cu un facelift per se, deoarece constructorul italian nu a raportat și modificări de stil. Totuși, schimbările „ascunse” sunt cât se poate de complexe: un nou sistem de infotainment, servicii connected, precum și noi sisteme ADAS și semi-autonomous Level 2. În primul rând, noul sistem de infotainment repară una dintre greșelile majore – ecranul are tot 8,8 inch ca și înainte, însă de acum dispune și de control tactil. În plus, vine cu o interfață îmbunătățită, servicii connected și un procesor mai rapid.

FCA 15/20 și XJ Collection

Alături de reviziile aduse sistemului de infotainment, Giulia și Stelvio mai primesc un nou ecran de 7 inch în interiorul instrumentarului de bord, materiale de calitate superioară în cabină, alături de un nou volan și schimbător de viteze – ambele îmbrăcate în piele. Giulia vine și cu suporturi de pahare de dimensiuni sporite și un nou spațiu de stocare pentru telefon dotat opțional cu sistem de încărcare wireless. Sistemele semi-autonome Level 2 cuprind funcții precum Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Active Cruise Control, Traffic Sign Recognition & Intelligent Speed Control sau Traffic Jam Assist & Highway Assist.

Nu știm câte vieți a avut felina Jaguar XJ, însă putem fi (aproape) siguri că noua serie limitată XJ Collection va fi ultima ediție specială a generației curente. Noua versiune, prezentată de actrița Alexandra Daddario (ca să înțelegeți ce-i cu tipa cam speriată din poze și video), va fi disponibilă exclusiv pentru clienții din Statele Unite și va includ fix ultimele 300 de exemplare din seria actuală de producție. XJ Collection va fi oferit strict în formatul XJ L Supercharged, cu tracțiune spate și ampatament mărit, plus propulsor V8… „supercharged” de 470 CP.  

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE