Home Știri Federal-Mogul, o nouă fabrică în România

Federal-Mogul, o nouă fabrică în România

de

Federal-Mogul Motorparts, divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), unul dintre liderii mondiali în producerea de tehnologii pentru sectorul auto, anunță investiții într-o nouă fabrică de ștergătoare auto.

Federal-Mogul Ploiesti Wipers Plant 01

Aceasta va aproviziona constructorii de autovehicule din Europa cu ansambluri și componente pentru ștergătoare auto de calitate superioară. Investiția se adresează și conducătorilor de mașini mai vechi, aceleași tehnologii performante fiind utilizate și pentru producția componentelor de schimb pentru ștergătoare, disponibile în service-uri auto și la retaileri sub marca Champion.

Noua unitate de producție va funcționa în sinergie cu fabrica de sisteme de frânare deținută deja de Federal-Mogul la Ploiești și a cărei echipă a obținut recent prestigioasa distincție Volvo Cars Quality Excellence Award. Fabrica va avea aproximativ 300 de angajați până în anul 2016, campusul din Ploiești ajungând astfel la un număr de 600 angajați. În noiembrie 2014, Federal-Mogul a deschis un birou în București unde, la acest moment, lucrează aproximativ 100 persoane.

Federal-Mogul Ploiesti Wipers Plant 03

„Federal-Mogul are o creștere rapidă aici, la Ploiești. Este un mediu propice pentru noi deoarece beneficiem de sprijinul autorităților locale și de o forță de muncă specializată care poate opera conform standardelor globale, a declarat Quentin Lorthiois, General Manager Wipers, EMEA & Asia Pacific. Acești factori au facilitat crearea unei unități de producție care este printre cele mai avansate din acest sector în Europa. Componentele fabricate aici corespund standardelor înalte de calitate cerute de cei mai exigenți producători de autovehicule din regiune. Rapiditatea cu care ne-am atins obiectivul este un compliment adresat tuturor celor care au fost implicați în acest proiect.“

Procesele noi de producție vor asigura un nivel ridicat de eficiență și calitate a produselor. „Performanța unui ștergător poate varia enorm ca urmare a unei mici variații a dimensiunilor componentelor care asigură o presiune constantă pe întreaga lungime, explică Gerardo Rojas, Director of Operations and Quality, Wipers Europe. Echipa noastră a lucrat cu furnizori de echipamente specializate pentru a dezvolta tehnici care permit un proces de fabricaţie foarte precis şi cu rezultate constante. Federal-Mogul și ștergătoarele Champion vor îndepărta apa de pe parbriz şi lunetă într-un mod silențios și eficient, timp de mai mulți ani, permițându-le clienților să fie încrezători în performanțele premium pe termen lung ale acestei componente-cheie.“

Articole similare