Home Motorsport Ferrari FXX K Evo – sau cum jocurile video nu se compară cu realitatea

Ferrari FXX K Evo – sau cum jocurile video nu se compară cu realitatea

de Aurel Niculescu

Conceptele Vision Gran Turismo ale multor constructori sunt desigur spectaculoase – ca să numim doar un mod de a lega lumea jocurilor video de auto – dar cert este că uneori realitatea pur și simplu bate de departe imaginația.

O singură privire aruncată noului bolid de curse – este strict destinat circuitelor – Ferrari FXX K Evo este suficientă pentru a te întreba dacă acest automobil există cu adevărat. Răspunsul este da, fanii prezenți în weekend la Circuitul Mugello din Italia pentru Ferrari Finali Mondiali o pot confirma – și de altfel FXX K Evo are inclusiv o familie de modele în spate, precum predecesorii FXX Evo sau 599 XX Evo. Visul de a deține un FXX K Evo va deveni realitate pentru cei 40 de deținători anteriori ai modelului standard FXX K, dacă vor dori conversia – precum și pentru câțiva alții, deoarece noul bolid de curse ce tinde a se măsura de la egal la egal cu modelele din campionatele GT3 și GTE va deveni disponibil și ca model „în serie extrem de limitată”.

Un adevărat „automobil laborator” conform Ferrari, FXX K Evo are parte de un pachet aerodinamic îmbunătățit – este capabil să genereze o forță deportantă cu 23% mai mare decât FXX K și nu mai puțin de 75% față de LaFerrari, hypercar-ul de la care s-a pornit. Mai exact, la 200 km/h are parte de o apăsare de 640 kg și de peste 830 kg la viteză maximă. În plus, FXX K Evo este chiar mai ușor decât modelul precedent, ce cântărește doar 1165 kg. Și la interior există noutăți – un volan nou cu elemente F1, inclusiv pentru controlul sistemului KERS, un display mai mare de 6,5 inch și un sistem de telemetrie îmbunătățit. Sistemul de propulsie hibrid – V12 de 860 CP / 750 Nm și motor electric de 190 CP oferă o putere maximă combinată de 1050 CP și peste 900 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie F1 cu dublu ambreiaj și șapte trepte, în timp ce forța de frânare provine de la elemente carbon-ceramice Brembo.

Autodesk VRED Design 2016

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.