Modele noi Știri

Ferrari Omologata – model unicat creat la cererea unui client

Ferrari Omologata
Ferrari Omologata

Nu este un secret faptul că Ferrari are o relație specială cu clienții săi. Ultima dovadă constă în modelul Ferrari Omologata, model construit într-un singur exemplar la cererea unui client european.

În decurs ultimilor 10 ani, Ferrari a produs 10 unicate cu motor V12 la cererea unor clienți pentru care un model Ferrari de serie este prea puțin. Primul a fost P540 Superfast Aperta, prezentat în 2009. Acum, constructorul italian a arătat singurul exemplar Ferrari Omologata, creat la cererea unui client european, modelul fiind bazat pe modelul 812 Superfast. Doar platforma tehnică a rămas neschimbată, în rest, echipat condusă de designerul Flavio Manzoni a schimbat totul. De la modelul de bază au rămas doar parbrizul și farurile. În rest, ținând cont și de dorințele clientului, Ferrari Omologata a fost creat în ideea unui supercar modern, dar care să pună în valoare lunga tradiție de GT-uri a constructorului italian.

Ferrari Omologata

Crearea modelului Ferrari Omologata a fost o provocare și pentru departamentul de design al celor de la Ferrari. Au avut libertate deplină, cu condiția să respecte ideile clientului, care a dorit un model care să evoce tradiția din motorsport a constructorului italian. Se pare că au reușit, Ferrari Omologata fiind tratat cu detalii specifice curselor de GT, dar în versiune modernă. De exemplu, la interior, scaunele albastre sunt tapițate într-o combinație de piele și material jeans, cu centuri de competiție cu prindere în 4 puncte, în contrast cu restul interiorului, complet negru. Inserțiile de metal de pe volan și consolă au fost tratate în așa fel încât suprafața lor să semene perfect cu vopseaua imperfectă a interioarelor GT-urilor Ferrari din anii ’50 – ’60, precum și cu capacele chiulaselor moelelor de competiție ale Căluțului Cabrat din acea perioadă.

Ferrari Omologata

Performanțele asigurate de motorul V12 de 6,5 litri care dezvoltă 800 CP ar trebui să fie aceleași cu ale lui 812 Superfast (2,9 secunde până la 100 km/h și viteză maximă de 340 km/h), dar Ferrari Omologata are o mai bună apaăsare aerodinamică datorită spoilerului modificat și elementelor care acoperă luneta cu același scop.

Evident, ca în cazul oricărui model unicat, Ferrari nu a dezvăluit cât la costat pe clientul din Europa crearea acestui model dezvoltat pe parcursul a doi ani.

 

Dan Damian

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta