Modele noi Știri

Audi Q5 Sportback, un nou SUV Coupe în gama Audi

Audi Q5 Sportback
Audi Q5 Sportback

Audi a prezentat versiunea mai dinamică a gamei Q5. Noul Audi Q5 Sportback combină avantajele unui SUV cu un design dinamic, care inspiră sportivitate.

Segmentul SUV-urilor, cel mai apreciat și vândut de mulți ani, are o derivație interesantă: SUV-urile Coupe. Acestea păstrează avantajele unui SUV, dar vin cu o imagine mai dinamică, pentru cei care preferă sportivitatea, cel puțin la nivel de estetică. Audi Q5 Sportback face exact acest lucru: păstrează imaginea lui Q5 la partea frontală, dar propune un spate plonjat, sportiv, echipat, în premieră, cu stopuri cu tehnologie OLED (pe versiunea de top, Vorsprung): câte 3 diode pe fiecare stop, fiecare dintre aceste 3 diode fiind divizate în 6 segmente ce pot fi controlate individual și configurate diferit. În momentul în care comanzi mașina, poți opta pentru una dintre aceste semnături luminoase. Orice ai alege, tehnologia integrează o funcție care aprinde toate aceste LED-uri în momentul în care, de mașina parcată se apropie o altă mașină la mai puțin de 2 metri, ca avertisment de proximitate.

Audi Q5 Sportback

Audi Q5 Sportback are o lungime de 4,69 metri, fiind cu doar 7 mm mai lung decât modelul din care derivă. Înălțimea și lățimea sunt identice, dar coeficientul aerodinamic este mai mic: 0,30.

Portbagajul oferă un volum de 510 litri, cu 40 de litri mai puțin decât oferă modelul Q5, recent trecut printr-un facelift. Totuși, bancheta spate glisează și, în poziția cea mai avansată, mai adaugă 60 de litri la capacitatea portbagajului.

Interiorul a primit cea de-a treia generație MIB (Modular Infotainment System) pentru display-ul MMI de 10,1 inch. Și pentru tabloul de bord este disponibil un display de 12,3 inch.

Audi Q5 Sportback

Gama de motorizări cuprinde la acest moment versiunile 40 TDI (2 litri, 204 CP) și 40 TFSI (tot 2 litri și 204 CP). Va fi disponibilă și versiunea SQ5 Sportback, cu același V6 biturbo de 347 CP. Urmează și un PHEV, dar Audi nu a comunicat și caracteristicile tehnice.

SQ5 este echipat cu transmisia Tiptronic, cu 8 trepte, iar versiunile benzină și diesel, cu motoare în patru cilindri vin cu cutia S-tronic cu 7 trepte. 

Audi Q5 Sportback poate fi echipat cu amortizoare adaptive sau, în versiunea de vârf, cu suspensie cu perne de aer, care permite reglarea gărzii la sol în 5 trepte, pe un interval de 60 mm. SQ5 are chiar și o funcție care permite coborârea caroseriei doar pe puntea spate, cu 55 mm, la apăsarea unui buton din portbagaj. 

Toate versiunile Audi Q5 Sportback sunt echipate standard cu tracțiunea integrală quattro, iar unele dintre ele permit decuplarea punții spate pentru o mai mare economie de combustibil.