Home Lifestyle Ferrari Roma Tailor Made cu detalii de inspirație japoneză

Ferrari Roma Tailor Made cu detalii de inspirație japoneză

de George Grosu

Acest model unicat de Ferrari Roma Tailor Made, demomstrează cât de mult poate să răspundă constructorul italian premium Ferrari la solicitările clienților săi. În acest caz, exemplarul personalizat de Ferrari Roma beneficiază de unele detalii de stil și elemente de inspirație japoneză.

Dacă un client Ferrari nu este mulțumit de aspectul unui model din producția de serie și dorește un model Ferrari personalizat după propriile cerințe, poate apela la serviciile departamentului Tailor Made al companiei italiene specializată pe modele sport. Aici, exemplarul modelului Ferrari din producția de serie poate fi personalizat în funcție de dorințele clientului, dar numai în măsura în care sunt respectate standardele estetice ale brandului Ferrari. Designerul personal al diviziei Tailor Made însoțește clientul pentru personalizarea stilului exemplarului său de Ferrari de serie după propriile cerințe și acordă o atenție deosebită acestui lucru încă din faza de proiect.

Acest exemplar personalizat de Ferrari Roma Tailor Made finalizat recent, a fost dezvoltat în colaborare cu Evan Orensten și Josh Rubin, fondatorii publicației americane Cool Hunting, care se concentrează pe design, cultură și tehnologie, începând din anul 2019. Deoarece partenerii Ferrari lucrau la măiestria tradițională japoneză la momentul demarării proiectului, acest exemplar de Ferrari Roma este inspirat din elemente și materiale tradiționale japoneze.

Vopseaua de la exterior al acestui Ferrari Roma este în consecință una de culoare albastră cu o nuanță puternică denumită Metal Indigo și care amintește de culorile tradiționale indigo japoneze. Nuanța respectivă de indigo se găsește în special în țesătura sakiori folosită pentru husele scaunelor și la covoare. Materialul respectiv se bazează pe kimonouri recondiționate care au fost țesute cu o fibră de nailon.

Această temă de indigo se găsește implementată inclusiv la interiorul acestui exemplar de Ferrari Roma. Cel mai bun exemplu în acest sens se găsește la tapițeria scaunelor care este formată din două bucăți de piele vopsită cu indigo, care sunt apoi tăiate în benzi și țesute precum o operă de artă. Aceslași tip de nuanță de indigo se găsește pe o mare parte a plafonului. Elemente de piele neagră țesute manual se găsesc și pe mânerele interioare ale ușilor și care sunt menite să semene cu mânerele săbiilor katana. Inspirat de cutia de ceai tradițională japoneză din cupru, detaliile schimbătorului de viteze și grilei schimbătorului de viteze sunt realizate din metal în culoarea cuprului. Aceeași culoare în nuanță de cupru de regăsește și pe alte detalii din cockpit precum și pe jantele din aliaj.

Aspectul personalizat inspirat din stilul japonez este completat cu o plachetă personalizată poziționată pe cotiera centrală și pragurile de la interior. Simbolul Kamon reprezintă o roată de căruță, cu cele opt pistoane ale motorului V8 al modelului Roma care formeză spițele. Tema numărului opt continuă în cele opt creste de valuri care înconjoară roata respectivă și care reprezintă simboluri ale norocului, puterii și rezistenței.

Din punct de vedere tehnic, acest exemplar de Ferrari Roma Tailor Made rămâne în întregime neschimbat fiind propulsat cu ajutorul unității V8 turbo capabilă să furnizeze 620 CP.

Cu acest exemplar individualizat de model Roma Tailor Made, Ferrari demonstrează cum poate oferi posibilitatea clienților de a-și personaliza propriul exemplar de model Ferrari din producția de serie. Cu toate acestea, înainte de demararea proictului de personalizare, cei de la Ferrari se asigură întotdeauna că sunt respectate standardele estetice ale mărcii. Dacă clientul nu dorește să țină cont de aceste standarde impuse de constructorul din Maranello, poate să opteze pentru oricare firmă specializată pe tuning.

Ferrari Roma Tailor Made
Ferrari Roma Tailor Made
Jante personalizate
Plachetă personalizată poziționată pe cotiera centrală
Plachetă personalizată poziționată pe pragul interior
Tapițerie personalizată
Plafon interior personalizat
Schimbător de viteze personalizat

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.