Home Modele noi Alpine A110 GT J. Rédélé: ediție limitată pentru fondatorul mărcii Alpine

Alpine A110 GT J. Rédélé: ediție limitată pentru fondatorul mărcii Alpine

de George Grosu

Alpine A110 GT J. Rédélé reprezintă ultima ediție limitată a constructorului francez și care se dorește a fi un omagiu adus fondatorului mărcii franceze Jean Rédélé. Această ediție limitată va fi fabricată într-un număr de 100 exemplare, toate vopsite în culoarea gri și dotate cu versiunea cea mai puternică a mototului turbo de 1,8 litri.

Cu ocazia aniversării de 100 de ani de la nașterea lui Jean Rédélé, pilot și fondator al mărcii franceze Alpine, constructorul auto francez a prezentat recent o ediție specială limitată intitulată A110 GT J. Rédélé. Noua ediție limitată a modelului sport francez va fi realizată într-un număr de 100 exemplare și va putea fi comandată din aplicația oficială Alpine începând cu data de 1 iunie pentru un preț de 83.000 euro.

Această nouă ediție limitată A110 GT J. Rédélé a fost dezvăluită zilele trecute în cadrul unei reuniuni speciale a proprietarilor de modele Alpine organizată de asociația IDÉA collective (Initiative Dieppe Événements Alpine) și desfășurată la Dieppe în Franța, sediul central al companiei franceze. La acest important eveniment au participat un număr de circa 1.100 de exemplare din diferite modele Alpine, precum și Michelle Rédélé, soția lui Jean Rédélé, căruia i-au fost înmânate cheile exemplarului cu numărul 1 de Alpine A110 GT J. Rédélé.

Versiunea A110 GT J. Rédélé se deosebește la exterior prin vopseaua de culoare gri denumită Montebello Grey, una dintre culorile cele mai apreciate de fondatorul brandului Alpine, Jean Rédélé, plafonul vopsit în negru lucios, jantele de 18 țoli din aliaj cu design special Grand Prix precum și prin sistemul de frânare dotat cu etriere de culoare gri.

Aceeași combinație cromatică de culori se regăsește și la interiorul acestei ediții limitate a modelului A110, acolo unde nu lipsesc tapițeria realizată din piele de culoare neagră cu cusături gri și o plăcuță metalică specială care pe care sunt imprimate numărul exemplarului respectiv fabricat precum și semnătura fondatorului mărcii Alpine, Jean Rédélé.

Pe lângă echipamentul de dotări standard complet cunoscut de la versiunea standard GT, noua versiune limitată J. Rédélé beneficiază în plus de un sistem multimedia cu display tactil de 7 inci,  Apple CarPlay și Android Auto precum și de trei moduri diferite de condus prin care se poate schimba comportamentul automobilului.

În schimb, partea tehnică a noii versiuni rămâne aproape neschimbată având în dotare motorul turbo cu 4 cilindri în linie de 1,8 litri poziționat în partea din spate, capabil să dezvolte o putere maximă de 300 CP și un cuplu maxim de 340 Nm, același motor aflat în dotarea versiunii mai performante Alpine A110 S și care este asociat cu o cutie de viteze robotizată Getrag cu 7 rapoarte. În acest caz, motorul permite un sprint de 0 la 100 km/h în 4,2 secunde și o viteză maximă de 250 km/h.

Foto: Renault

Alpine A110 GT J. Rédélé
Alpine A110 GT J. Rédélé
Alpine A110 GT J. Rédélé
Alpine A110 GT J. Rédélé dezvăluit în cadrul unei reuniuni speciale Alpine
Alpine A110 GT J. Rédélé dezvăluit în cadrul unei reuniuni speciale Alpine
Alpine A110 GT J. Rédélé dezvăluit în cadrul unei reuniuni speciale Alpine
Alpine A110 GT J. Rédélé dezvăluit în cadrul unei reuniuni speciale Alpine
Michelle Rédélé soția fondatorului mărcii Alpine la dezvăluirea lui Alpine A110 GT J. Rédélé
Reuniunea specială Alpine de la Dieppe
Reuniunea specială Alpine de la Dieppe
Reuniunea specială Alpine de la Dieppe
Reuniunea specială Alpine de la Dieppe

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.