Home Știri Fiat 500X, imagini-spion

Fiat 500X, imagini-spion

de

Concurând în segmentul SUV-urilor subcompacte, Fiat 500X va adopta un design individual, diferit de al MPV-ului 500L, dar păstrează elementele estetice cheie ale citadinului 500.

Spy-Shots of Cars

Viitorul SUV subcompact al constructorului italian, ce poartă numele Fiat 500X, ar trebui să debuteze în această toamnă, la Salonul auto de la Paris și are toate șansele să devină noua vedetă a gamei, știut fiind faptul că segmentul din care face parte se află într-un proces de dezvoltare accelerat. Acest set nou de imagini-spion, care surprind o mașină mai puțin camuflată, confirmă faptul cu viitorul SUV de clasă mică va avea un design diferit de cel al monovolumului 500L. Cele mai importante diferențe se pare că se găsesc la partea din spate și constau într-un hayon ceva mai înclinat și un montant C mai subțire, accentul căzând, de data aceasta, pe o apariție mai dinamică.

Totodată, Fiat 500X va dispune și de o gardă la sol ușor mai ridicată, și de un set de bandouri laterale în zona de jos a caroseriei, ce vor oferi pretecție în cazul unor incursiuni în afara drumurilor asfaltate. De asemenea, planșa de bord va fi simțitor diferită de a celorlalte modele din gamă (500, 500L și 500 L Living).

Spy-Shots of Cars

Fiat 500X va fi disponibil și în Statele Unite, deși se preconizează că  pe această piață nu va fi comercializat în volume importante. Totuși, modelul italian nu duce lipsă de argumente, platforma tehnică folosită fiind cea a lui Jeep Renegade. În consecință, sunt așteptate atât versiuni cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală.

Fiat abandonează italia

Mai mult ca sigur, motorizările vor fi preluate de la Fiat 500L, așadar oferta va cuprinde propulsorul de 0,9 l TwinAir Turbo cu 105 CP, un MultiAir Turbo de 1,4 l, tot pe benzină, ce dezvoltă până la 160 CP, și un diesel MultiJet cu 105 CP. Pe de altă parte, nu sunt excluse și versiuni de motorizare ceva mai puternice.

Noul model urmează să fie produs la fabrica italiană din Melfi, alături de un nou model Jeep omolog, denumit Junior. Cadența de producție a celor două mașini va fi de aproximativ 1600 de unități pe zi.

Articole similare