Home Modele noi Fiat SUV și SUV Coupe: Tuo, Domo sau Pulse

Fiat SUV și SUV Coupe: Tuo, Domo sau Pulse

de Răzvan Măgureanu
Fiat SUV

Fiat va lansa un nou SUV în 2021, care va fi disponibil ulterior și ca SUV Coupé în Brazilia. Italienii încă caută un nume și au de ales între Tuo, Domo sau Pulse.

În timp ce SUV-ul va fi prezentat sub codul intern 363 în septembrie 2021, versiunea SUV Coupé (Project 373) va fi lansată puțin mai târziu. Noul SUV coupe italian a fost surprins în testele de iarnă acum câteva luni în Scandinavia.
Modelele sunt destinate pieței din Brazilia și Fiat a găsit o modalitate interesantă de a le prezenta. Acestea au apărut în premieră la finala Big Brother din Brazilia și publicul a fost rugat să aleagă dintre cele trei nume: Tuo, Domo sau Pulse.

Platformă nouă

Ambele modele nu se bazează, așa cum era planificat inițial, pe platforma MP-1 a modelului de clasă mică Argo, care este disponibil în Brazilia ca hatchback cu cinci uși și ca sedan sub numele de Cronos. În schimb, există o platformă MLA nou dezvoltată, care este derivată din MP-1.

Noul SUV are o grilă din două părți la fel ca la Fiat Toro. Luminile de zi sunt amplasate în partea de sus a farurilor și sunt conectate între ele cu un element cromat, în timp ce farurile flanchează grila superioară. capota este profilată iar linia acoperișului coboară ușor spre spate. Linia laterală a geamurilor urcă în zona montanților spate. Stopurile din două părți pătrund și în zona hayonului iar țevile de eșapament rectangulare sunt vizibile din scutul de protecție spate.

SUV-ul lung de patru metri concurează în clasa mică contra lui  VW T-Cross din Brazilia, în timp ce SUV-ul coupé are în vizor Nivus. De altfel, la Salonul Auto de la Sao Paulo din 2018,  Fiat a prezentat conceptul „Fastback Coupé Crossover Concept” care ne dă o idee despre viitorul SUV coupe de clasă mică.

Sub capotă atât SUV-ul cât și SUV-ul coupe vor avea motorul turbo de 1 litru în trei cilindri care va furniza 100 CP și aproape 200 Nm.  Va urma motorul turbo de 1,3 litri cu 109 CP dar și un patru cilindri de 1,8 litri și 135 CP.  Motoarele sunt cuplate cu o transmisie automată clasică cu 6 trepte sau cu un CVT și tracțiunea este pe puntea față la toate modelele.

Fiat SUV și SUV Coupé se vor produce la uzina Fiat din Betim, Brazilia, unde au fost și proiectate.

Fiat SUV

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?