Home Știri Finalistele Car Of the Year 2024: 6 modele electrice și un PHEV în finală

Finalistele Car Of the Year 2024: 6 modele electrice și un PHEV în finală

de Răzvan Măgureanu
Car of the year 2024

Juriul Car of The Year a desemnat finalistele ediției Car Of The Year 2024. Dintre cele șapte finaliste, șase sunt modele electrice. 

Juriul Car Of The Year a desemnat finalistele ediției 2024. Din lista de 28 mașini eligibile, juriul de 59 jurnaliști reprezentând 22 țări printre care nu se află și România a desemnat cele șapte finaliste.

Dintre cele șapte modele finaliste, șase sunt modele electrice sau modele care au și versiuni electrice pe lângă cele convenționale.

Pentru prima oară în finală a intrat un model chinezesc. Este vorba de limuzina BYD Seal prezentată la salonul de la Munchen în această toamnă, care este un concurent direct pentru Tesla Model 3.

Singurul model din finală care nu este electric sau nu are o versiune electrică este noua Toyota C-HR care vine în Europa sub formă de Plug-in Hybrid.

Câștigătorul Car of The Year 2024 va fi anunțat în ziua de presă de la salonul de la Geneva, pe 26 februarie 2024. Astfel, ceremonia Car of The Year revine la Geneva după 4 ani, timp în care salonul de la Geneva nu s-a mai desfășurat.

Iată lista celor șapte finaliste:
BMW Seria 5 
BYD Seal
Kia EV9
Peugeot e-3008/3008
Renault Scenic 
Toyota C-HR
Volvo EX30

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.