Home Auto util Care e cea mai bună variantă atunci când cauți să-ți achiziționezi o mașină second hand?

Care e cea mai bună variantă atunci când cauți să-ți achiziționezi o mașină second hand?

de Doinita Stanciu
second hand
În contextul economic actual, decizia de a cumpăra o mașină second hand este o alegere înțeleaptă. Piața auto second hand oferă o gamă largă de variante adaptate preferințelor și bugetului tău, dar tocmai varietatea de opțiuni poate aduce cu sine și dificultăți în a face o alegere. Pentru a gestiona cât mai bine complexitatea unui asemenea demers, este esențial să ai parte de transparență, de informații complete și corecte, dar și de un proces simplu și eficient de achiziționare a autoturismului tău.
Un loc unde vei găsi toate aceste avantaje este DirektCar.ro, o platformă de vânzare mașini second hand direct de la proprietar, despre care poți citi mai multe în rândurile următoare.

Intră pe DirektCar.ro și depune oferte: găsești o varietate de autoturisme second hand de vânzare

Pe DirektCar.ro, proprietari de mașini din toată țara își pun la vânzare autoturismele. Vei găsi pe site, de exemplu, autoturisme second hand din Arad, autoturisme second hand din Brașov, autoturisme second hand din București, Argeș sau Călărași, fiecare dintre ele însoțite de informații și descrieri detaliate, precum și de fotografii de înaltă calitate, realizate pe baza unui ghid pus la dispoziție proprietarilor de DirektCar.

Pe lângă date referitoare la dotările sau istoricul mașinii, sunt disponibile informații despre depunerea ofertelor – când începe / când se încheie perioada de ofertare, câte oferte au fost depuse până în momentul în care ai accesat site-ul (datele se actualizează în timp real) și care este valoarea ofertei curente. De asemenea, vei vedea că unele mașini au un preț rezervat, care nu este făcut public, în timp ce proprietarii altor mașini nu au setat un astfel de preț. Ce înseamnă preț rezervat? Prețul minim sub care proprietarul nu este obligat să vândă mașina. Dacă la închiderea perioadei de ofertare acest preț rezervat este atins sau depășit, mașina este vândută la prețul obținut, iar dacă valoarea ofertei nu atinge prețul rezervat, vânzătorul decide în două zile dacă acceptă acea ofertă. În schimb, autoturismele care nu au un preț rezervat se vor vinde la valoarea ofertei celei mai mari. Vezi mai jos cum poți depune oferte pentru mașini second hand!

Cum funcționează platforma DirektCar.ro și ce avantaje au cumpărătorii?

Mecanismul de funcționare al site-ului este simplu și intuitiv. După ce ți-ai creat un cont de utilizator, intri în secțiunea Licitații auto, unde găsești zeci de anunțuri de vânzare auto second hand. Poți căuta după model și marcă, în funcție de preferințele și nevoile tale, dar și după județul în care se află mașina. Iată ce etape ai de parcurs dacă te-ai hotărât să cumperi o mașină de pe DirektCar:

  • Creezi pe site-ul DirektCar.ro un cont de utilizator, cu adresă de mail și număr de telefon, date pe care le validezi.

  • Cauți în secțiunea Licitații auto mașina pe care ți-o dorești. Fiecare anunț este însoțit de informații detaliate despre istoricul, dotările și siguranța mașinii și de fotografii ce surprind cu precizie fiecare unghi al automobilului. De asemenea, sunt specificate și informațiile referitoare la vizionarea mașinii, adică ziua, intervalul orar și locul în care proprietarul mașinii se va întâlni cu toți cei interesați de autoturism. Înainte de a depune o ofertă, este indicat să participi la vizionare, unde vei avea ocazia de a vedea mașina, a discuta cu proprietarul și a face un test-drive.

  • După parcurgerea acestor pași, e timpul să depui oferte. Bid-urile se plasează în mod crescător, până în ziua și ora de închidere indicate pe site, timp de 7 zile. Dacă cineva plasează o nouă ofertă în ultimele 2 minute înainte de ora afișată de închidere, perioada de ofertare se prelungește cu 2 minute. Dacă în timpul ultimelor 2 minute nu se mai înregistrează niciun bid, perioada de ofertare se închide.

  • Ține cont de faptul că oferta pe care o depui este definitivă și angajantă, ceea ce înseamnă că nu o poți retrage. Astfel, dacă oferta ta este câștigătoare și acceptată de vânzător, DirektCar te va anunța pe mail acest lucru, apoi va trebui să achiți taxa de licitație, de 1% la valoarea oferită și acceptată de către vânzător.

  • După plata taxei, primești „Atestatul de câștigător al licitației”, care conține datele de contact ale proprietarului mașinii, pe care îl contactezi pentru a realiza tranzacția finală.

Dacă ești în căutarea unei mașini second hand, îți poți găsi autoturismul potrivit nevoilor și bugetului tău pe DirektCar.ro.

Iată principalele avantajele de care te vei bucura:

  • Informații detaliate. Pe pagina fiecărui anunț vei regăsi informații complete referitoare la automobil: prima înmatriculare, valabilitatea ITP, kilometrii indicați, putere, capacitate cilindrică, date despre dotări, siguranță, istoric, roți și anvelope. În plus, poți vizualiza o galerie de imagini de rezoluție înaltă, realizate pe baza unui ghid foto pus la dispoziție vânzătorilor de către DirektCar.

  • Interfață accesibilă și intuitivă. Platforma este ușor de accesat de pe orice dispozitiv, ceea ce oferă o experiență plăcută utilizatorilor.

  • Posibilitatea de a viziona automobilul și de a face un test-drive. Anunțurile sunt însoțite și de informații privind vizionarea mașinii, astfel că toți cei interesați de automobilul respectiv vor putea merge la întâlnirea cu proprietarul într-o zi, la o oră și un loc setate de acesta. În cadrul vizionării ai șansa de a afla tot ce te interesează despre automobilul pe care ți-l dorești și de a face un test-drive la fața locului. În acest mod, înainte de a depune o ofertă, dispui de toate datele de care ai nevoie pentru ca decizia de cumpărare să fie cât mai informată.

  • Prețuri corecte. Prețul final se conturează în funcție de numărul de persoane care depun oferte și de valoarea bid-urilor. Astfel, ai avantajul că prețul se formează în raport cu cererea.

  • Tranzacții rapide. Perioada de ofertare pentru un auto sh este de 7 zile, ceea ce înseamnă că durează doar o săptămână să îți cumperi mașina dorită.

Dacă vrei să cumperi un autoturism second hand, platforma DirektCar.ro este alegerea potrivită, asta pentru că oferă transparență, informații complete despre mașini și un proces de achiziție rapid.

Beneficiezi de descrieri detaliate pe site, de fotografii de înaltă calitate și de posibilitatea de a viziona mașina și a face un test-drive. De asemenea, este o soluție accesibilă, sigură și rapidă, ce îți oferă oportunitatea de a găsi autoturismul potrivit pentru nevoile și bugetul tău. Descoperă pe DirektCar.ro o ofertă variată de autoturisme direct de la proprietar!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.