Home Motorsport Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu au terminat primul raliu din Junior ERC

Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu au terminat primul raliu din Junior ERC

de

După 3 zile pline de acțiune, Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu au ajuns la sosire în  Barum Czech Rally Zlin, etapa a opta din Campionatul European de Raliuri (ERC) și etapa a cincea din Junior ERC.

Junior ERC

Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu au confirmat, în acest weekend, că Barum Czech Rally Zlin este una dintre cele mai spectaculoase etape pe asfalt din calendarul european, dar și una dintre cele mai dificile. Aflat la primul sezon în competiția europeană dedicată juniorilor, obiectivul principal pentru Florin Tincescu este să acumuleze cât mai multă experiență, fără presiunea unui rezultat.

Napoca Rally Academy participă în raliul Estoniei

Barum Czech Rally Zlin a început vineri, cu celebra superspecială programată pe străzile din Zlin, iar echipajul NRA a terminat proba cu cel de-al optulea timp în Junior ERC. „A fost o probă senzațională, cu foarte mult public. Este un raliu incredibil și mă bucur că putem lua startul aici. Urmează însă două zile lungi și va trebui să fim foarte atenți“, a spus Florin Tincescu la finalul zilei de vineri.

Junior ERC_@

În ziua a doua au fost programate nouă probe speciale, iar Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu nu au avut deloc o zi ușoară. Probleme la motor, o ieșire în decor în urma căreia au pierdut peste 6 minute, spectatori care i-au ajutat să schimbe roata și echipa tehnică din parcul de service care a rezolvat toate problemele. „Sunt extrem de bucuros că am reușit să terminăm această zi. Asta este tot ce mai contează acum. Le mulțumesc băieților din parcul de service și cred că experiența acumulată aici este neprețuită“, a zis Florin Tincescu după ziua de sâmbătă, încheiată pe locul 11 în Junior ERC.

Duminică au fost programate ultimele șase probe speciale, iar echipajul Napoca Rally Academy a avut o evoluție constantă. „Nu am riscat absolut nimic în ultima zi, obiectivul nostru fiind să terminăm primul raliu din Junior ERC. Am crescut ritmul de la o probă la alta și cel mai important lucru este experiența adunată într-un raliul extraordinar. E greu să obții un rezultat bun într-o etapă cu o concurență locală și nu numai atât de puternică, dar, în viitor, participarea noastră aici va da rezultate cu siguranță“, a spus Florin Tincescu, la finalul Barum Czech Rally Zlin.

Articole similare

Comentarii închise.