Home Știri Primele Škoda Fabia ies pe poarta uzinei din Cehia

Primele Škoda Fabia ies pe poarta uzinei din Cehia

de

Primul exemplar al celei de-a treia generații Škoda Fabia a părăsit linia de producție de la fabrica principală Škoda, din Mladá Boleslav.

Noua Skoda Fabia

Noua Skoda Fabia

Echipa de producție a aplaudat la scenă deschisă noua mașină – o Fabia de culoare albastră race – în timp ce aceasta trecea prin faza de inspecție finală. Lansarea pe piață va avea loc în luna noiembrie. „Debutul în producție al noii Škoda Fabia reprezintă o altă piatră de hotar în cadrul ofensivei noastre de modele şi de producţie“, declara Michael Oeljeklaus, membru în Consiliul de administrație Škoda, responsabil pentru Producție. Atunci când primul exemplar al unui model părăsește linia de producție este întotdeauna un moment important. Iar acest lucru e valabil mai ales pentru noua Fabia, deoarece acest automobil minunat reprezintă un pilon important în strategia de dezvoltare Škoda.“

Prima imagine cu interiorul noii Škoda Fabia

Noua Škoda Fabia beneficiază de sisteme inovatoare de siguranță, confort și infotainment, provenite de la automobilele din segmentele superioare. Pentru prima dată, un automobil Škoda poate fi conectat cu ușurință la un smartphone prin intermediul tehnologiei MirrorLink. Gama de motoare complet nouă impune de asemenea noi standarde, făcând din cea de-a treia generație cea mai ecologică și economică Škoda Fabia din toate timpurile. În comparație cu modelul precedent, Fabia utilizează acum cu până la 17 procente mai puțin carburant.

Skoda-Fabia-2

După ce a comercializat circa 3,4 milioane de automobile până în prezent, Škoda Fabia este cel mai bine vândut automobil al mărcii din Republica Cehă, după Škoda Octavia. Între 1999 și 2006 au fost vândute în total 1,8 milioane de exemplare Fabia din prima generație. Din 2006 și până în prezent, Škoda a livrat către clienții săi circa 1,7 milioane de exemplare Fabia din a doua generație.

Articole similare