Home Motorsport (Video) Focus Active Wagon, Mini Knights LA, infografice și drift-uri

(Video) Focus Active Wagon, Mini Knights LA, infografice și drift-uri

de Aurel Niculescu
Focus Active Wagon, Mini Knights LA, infografice și drift-uri

Ford construiește o nouă gamă paralelă – Active – și cei mai noi membri ai familiei sunt Focus Hatchback și, surpriză, Focus Wagon. Mini în schimb, merge la Salonul Auto de la LA cu John Cooper Works Knights Edition. Iar Porsche 911 se apucă de infografice, ca să ne pregătim un pic pentru drift-uri cu Kamaz și Mazda RX-8.

Alături de Fiesta Active și micul Ka+ Active, Ford aduce în noua sa familie de modele crossover „de oraș” și compactele Focus Hatchback și Wagon Active. Despre existența primului știam de la introducerea noii generații Focus, însă recunoaștem că Wagon Active este o surpriză… plăcută. Focus Active devine, astfel, disponibil în două variante de caroserie spațioase – hatchback cu cinci uși sau wagon. Ambele sosesc cu o gardă la sol mai mare și o configurație specială a șasiului. Noul model este gândit să păstreze caracteristicile dinamice ale noului Focus, adăugând caracteristici SUV – o poziție mai înaltă la volan, dar și noi moduri de rulare pe teren accidentat.Acestea sunt Slippery și Trail, iar stilul de viață activ al viitorilor proprietari este susținut și de opțiunile de motorizări: 1.0 EcoBoost și 1.5 EcoBoost, cu până la 182 CP, dar și unitățile diesel 1.5 EcoBlue și 2.0 EcoBlue, care oferă până la 150 CP. Nu există opțiunea tracțiunii integrale, însă sunt oferite transmisii manuale cu șase trepte sau automate cu opt rapoarte. Bonus, versiunile Focus Active sosesc în echiparea standard cu suspensia independentă pe spate dezvoltată de Ford: SLA sau „Short Long arm independent suspension”. În plus, șasiul are o geometrie unică a arcurilor, amortizoarelor, barelor stabilizatoare și articulațiilor, dar și o gardă la sol ridicată cu 30 de milimetri pe puntea față și cu 34 de milimetri pe puntea spate față de versiunile standard.


Pe lângă caracteristicile evidente ale designului exterior adaptat, Focus Active are parte de jante de 17 inch cu anvelope cu flanc mai mare: 215/55 R17 – opțional fiind oferite jante de 18 inch. Pe lângă modurile de rulare Normal, Sport și Eco de pe gama Focus, Active vine cu Slippery (suprafețe cu aderență scăzută) sau Trail (suprafețe moi – cu risc de afundare, precum nisipul sau noroiul). Avem și nuanțe noi pentru caroserie – Metropolis White și Orange Glow. La interior, caracteristice pentru Active sunt volanul și schimbătorul îmbrăcate în piele, inserțiile colorate de pe uși și bord și pragurile inscripționate Active. De asemenea, scaunele au parte de o tapițerie textilă specială Active și cusături albastre, elemente regăsite și pe covorașele proprii acestei versiuni.


La Salonul Auto de la Los Angeles, britanicii de la Mini au decis că este timpul pentru un pic de cavalerism – prezentând versiunea specială John Cooper Works Knights Edition. Fără scuturi și săbii, dar cu schemă de culori Midnight Black / Melting Silver și accente de culoare roșie. Nu este singurul reprezentant al Mini din LA, deoarece la show vor mai fi prezente și edițiile limitate JCW Hardtop International Orange Edition, Countryman Cooper S Yin Yang Edition sau Clubman S Starlight Edition.


Avem o certitudine – a opta generație Porsche 911 își va sărbători premiera mondială pe 27 noiembrie, în Los Angeles – la 55 de ani distanță de modelul original 911. Astfel, constructorul din Stuttgart a găsit pretextul perfect pentru a arunca o privire retrospectivă la cele șapte generații anterioare, cu ajutorul unui interesant infografic (disponibil în galeria atașată).


Fanii modelului cu motor rotativ Mazda RX-8 știu foarte bine cât este de dificilă posesia unui astfel de exemplar. Cu atât mai mult când acel exemplar a fost transformat pentru rigorile competițiilor din motorsport. Însă nici o grijă, porecla pilotului este cât se poate de grăitoare – „Mad” Mike Whiddett este un profesionist al drift-ului, care și-a luat RX-8-ul în vacanță la Sankt Petersburg, în Rusia. Nu căuta zăpadă, ci o întâlnire neobișnuită – cu Eduard Nikolaev, pilot de Dakar și câștigător a numeroase competiții… din spatele volanului gigantului său camion Kamaz. Evident, este cât se poate de distractiv să vezi cei doi „monștri” de câte 1000 CP… în duet.
https://youtu.be/D0nG85D1v-o

Focus Active Wagon, Mini Knights LA, infografice și drift-uri

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.