Home Știri Ford a produs două milioane de motoare EcoBoost

Ford a produs două milioane de motoare EcoBoost

de

Ford a anunțat că a produs două milioane de motoare supraalimentate EcoBoost. În prezent, cadența de producție se ridică la 100.000 de motoare pe lună.

Ford Produces Two Millionth EcoBoost Engine

Primul motor EcoBoost a fost lansat în 2009, iar 4 ani mai târziu a fost atins pragul de două milioane de unități produse. Pentru Ford, aceste motoare sunt extrem de importante întrucât reprezintă cele mai avansate produse în materie de propulsoare, în care s-au investit sume enorme.

Ford lansează o versiune Focus EcoBoost ultraeconomică

Motoarele EcoBoost consumă cu până la 20% mai puțin carburant decât motoarele clasice aspirate, cu puteri similare și au primit numeroase premii internaționale.

„Ford EcoBoost are performanțe foarte bune, oferind în același timp economie de combustibil, o rețetă din ce în ce mai populară printre consumatorii din întreaga lume, a declarat Joe Bakaj, vicepreședinte însărcinat cu dezvoltarea sistemelor de propulsie. Motoarele EcoBoost atrag noi clienți către marca Ford.“

Test: Ford Focus 1.0 EcoBoost

Motoarele EcoBoost de 1,0 și 1,5 l se produc în prezent și la Craiova, unde se montează și pe Ford B-Max, dar majoritatea se exportă în Europa, China și SUA. Un Ford Escape echipat cu un motor de 2,0 l EcoBoost a ieșit de pe linia de asamblare din Louisville, SUA.

Ford-1-litru

În prezent, gama de motoare include versiunile de 1,0 (trei cilindri), 1,5 , 1,6 , 2,0 (patru cilindri) și V6 de 3,5 l. Până la finalul anului, opt din zece vehicule din gama Ford vor fi echipate cu motoare EcoBoost. 

Articole similare

Comentarii închise.