Home Știri Ford dezminte mutarea producției de Fiesta la Craiova

Ford dezminte mutarea producției de Fiesta la Craiova

de

Cotidianul german Bild scria recent că Ford ar putea să mute o parte din producția de Fiesta de la fabrica din Koln, Germania, la cea din Craiova.

Uzina Ford de la Craiova

Uzina Ford de la Craiova

Producția gamei Fiesta la fabrica din Koln, Germania, este costisitoare pentru companie, constată cotidianul german Bild. În acest condiții, oficialii companiei ar fi analizat posibilitatea relocării parțiale a producției în România, la Craiova.

Ford Craiova a produs 100.000 de modele B-Max

Astăzi, Ford revine cu precizări legate de știrea apărută în cotidianul german.  “Cu ocazia unei întâlniri cu angajații din secția de producție de la Koln din luna decembrie a anului trecut, Ford a confirmat că va trebui să poarte discuții cu reprezentanții sindicatelor germane cu privire la producția următoarei generații a modelului Ford Fiesta în cadrul uzinei. Deși acest moment este încă destul de departe, este important ca producția Fiesta să continue să fie competitiva la uzina de la Koln. Nu avem nimic în plus de adăugat în acest moment”, au declarat oficialii Ford.

Primele imagini cu viitorul Ford Ka

La uzina din Koln 4000 de angajați lucrează în trei schimburi. Cei care lucrează în schimbul de noapte câștigă cu 500 de euro mai mult decât ceilalți angajați. Dacă Ford ar decide să mute o parte din producție în România și ar renunța la al treilea schimb, atunci ar face economii importante, însă 1000 de salariați germani și-ar pierde locurile de muncă.

Ford Europa a înregistrat în 2013 pierderi de 1,2 miliarde de euro, iar uzinele europene nu pot să lucreze la capacitate maximă. Chiar și fabrica din Craiova s-a confruntat de-a lungul anului trecut și începutul lui 2014 cu o serie de întreruperi ale activității de asamblare automobile. 

Articole similare