Home Știri Ford Focus RS, 320 CP și tracțiune integrală

Ford Focus RS, 320 CP și tracțiune integrală

de

Poziționat deasupra modelelor ST, Ford Focus RS împrumută motorul de 2,3 litri al muscle carului Mustang și dispune de detalii de design specifice.

Ford Focus RS1

Ford Focus RS, cea mai puternică versiune din gama compactă a constructorului american, revine în scenă și intră în luptă directă cu cele mai puternice hot hatchuri ale momentului: VW Golf R (300 CP), BMW M135i (326 CP), Mercedes A 45 AMG (360 CP)  și Audi RS3 (367 CP). Propus în premieră cu tracțiune integrală, Ford Focus RS dispune de o versiune modificată a motorului EcoBoost de 2,3 litri regăsit pe Mustang și dezvoltă 320 CP la 6800 rpm. Puterea impresionantă generată de motor este gestionată cu ajutorul unei cutii de viteze automate cu șase rapoarte, iar apoi, este transmisă la asfalt prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. Pentru o utilizare cât mai eficientă a aderenței și o îmbunătățire a dinamicii pe viraje, sistemul 4×4 poate varia raportul de putere transmis atât către punți, cât și către roțile din spate.

Ford Focus RS2

Cifre concrete referitoare la performanțe nu au fost făcute publice, dar la bursa vzonurilor umblă vorba că accelerația 0–100 km/h ar putea dura doar 4.5 secunde. Pe lângă performanțele net mai bune, noul Focus RS va avea și un consum de combustibil cu 20% mai mic.

Din punct de vedere estetic, noul Ford Focus RS se remarcă printr-un spoiler față specific, mult mai agresiv și cu guri de aspirație mai generoase. Partea din spate a primit un eleron imens și un extractor de aer, iar jantele spițate cu dimensiunea de 19 inchi completează imaginea sportivă pe lateral. Noul model de top va fi oferit doar în patru culori: Nitrous Blue, Stealth Grey, Absolute Black și Frozen White.

Ford Focus RS4

Interiorul este dominat de noile scaune anatomice Recaro. De asemenea,  volanul și pedalierul sunt schimbate, iar deasupra bordului se vor găsi trei ceasuri care indică diferiți parametri ai motorului, printre care și presiunea din turbină. Noul Ford Focus RS va debuta în cadrul Salonului auto de la Geneva, care va avea loc la începutul lunii martie, iar producția efectivă ar trebui să debuteze în a doua parte a anului.

Articole similare

Comentarii închise.