Știri

Ford Focus RS Edition este și Race Red în Anglia

Următoarea generație a compactei de succes Ford Focus este aproape gata de plimbarea pe covorul roșu – însă entuziaștii diviziei Ford Performance încă mai au motive să opteze pentru actualul Focus RS, mai ales dacă locuiesc în Marea Britanie.

Astfel, Ford Performance Europe, împreună cu divizia locală Ford UK, au anunțat producerea a 300 de exemplare speciale din seria Focus RS Edition, toate purtând standard culoarea Race Red (deja disponibilă în America sau Elveția) pentru prima oară în Anglia. Este practic cântecul de lebădă al actualei generații pe piața locală, unde Race Red Focus RS Edition este o versiune mai dotată a modelului standard, ce urmează să fie produsă din februarie 2018, fiind echipată inclusiv cu un diferențial față cu alunecare limitată Quaife.

Dedicat fanilor cu adevărat „hardcore” ai Focus RS, ce își doresc și mai multă „tracțiune mecanică” pentru „accelerații îmbunătățite în viraje și la ieșirea din acestea” – conform Ford Performance Europe – diferențialul va lucra în colaborare cu sistemul de control al tracțiunii vectorizate de la GKN amplasat pe puntea spat. Aceasta este principala tehnologie ce face posibilă existența modului „drift” pe Focus RS, model hot hatch echipat standard cu tracțiune integrală. În plus, versiunea RS Edition se distinge vizual și prin prezența unei aripi deportantă spate și a jantelor de culoare neagră, în timp ce varianta Race Red în plus vine cu o finisare gri a etrierelor, prețul în Anglia fiind de £36.295.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE