Home Știri Ford mizează pe mobilitate și conectivitate, la Barcelona

Ford mizează pe mobilitate și conectivitate, la Barcelona

de

Pentru Mobile World Congress, Ford a pregătit o întreagă strategie privind mobilitatea urbană, inclusiv și două biciclete electrice.

DSCN4702

Ford este printre primii producători din lume care propun o strategie integrată pentru transportul urban al viitorului. La Mobile World Congress, din Barcelona, eveniment care a început astăzi, 2 martie, Ford a dezvăluit publicului viziunea sa. Aceasta include un Focus electric, cu o autonomie de 150 km și două biciclete electrice destinate unor categorii foarte diferite de public. Prima bicicletă, denumită MoDe:Me, se adresează utilizatorilor care au nevoie de o bicicletă ce se poate transporta în portbagajul mașinii. De cealaltă parte, MoDe:Pro se adresează curierilor care lucrează în marile orașe. Cele două biciclete beneficiază de un motor de 200 W, cu viteză maximă de 25 km/h, un acumulator de 9 Ah, iar aplicaţia MoDe:Link dezvoltată pentru iPhone 6 include câteva funcţii inteligente. Bicicletele sunt dotate cu senzori care te avertizează printr-o vibraţie în ghidon că eşti depăşit de un autovehicul, iar semnalizarea în viraje este automată.

DSCN4699

Aplicaţia include și un software de navigaţie care te ajută să te deplasezi mai uşor prin oraş şi să foloseşti şi mijloacele de transport în comun pentru a ajunge mai repede la destinaţie. Întrucât bicicletele se pliază uşor şi ocupă puţin spaţiu, poţi alege să pedalezi până la metrou, să călătoreşti în subteran, şi apoi să-ţi continui călătoria pe două roţi. Călătoriile pot fi filtrate în funcţie de costuri şi timpul necesar pentru a fi efectuate. Există chiar și o funcţie care îţi recomandă viteza cu care să pedalezi alături de motorul electric în funcţie de ritmul bătăilor inimii.

Noul Ford Focus Electric va fi compatibil cu aplicaţia MyFord Mobile, disponibilă pentru platformele mobile Android şi iOS (iPhone). Ea include câteva funcţii inedite pentru controlarea de la distanţă a încărcării bateriei şi pentru îmbunătăţirea eficienţei condusului. Funcţia Go Times este utilă dacă ai un program fix, întrucât poţi seta din aplicaţia de pe telefon ca acumulatorul să fie complet încărcat într-o anumită zi, la o anumită oră, dar există și o funcție care îți arată în permanență cât CO2 ar fi produs o mașină similară cu motor termic.

Ford Focus Electric este echipat cu un motor electric care furnizează 145 CP şi atinge o viteză maximă de 137 km/h. Modelul electric funcţionează pe baza unui acumulator Li-Ion capabil să ofere o autonomie de 100 de kilometri în cazul unei încărcări de 2–3 ore sau de până la 150 de kilometri pentru o încărcare completă în 3–4 ore.

Articole similare