Home Motorsport Formula 1 a ajuns la Dolce Sport. Hamilton, cel mai rapid în teste

Formula 1 a ajuns la Dolce Sport. Hamilton, cel mai rapid în teste

de

Fanii români ai Formulei 1 pot răsufla uşuraţi: şi în următorii doi ani, “Marele Circ” va fi transmis de un post de televiziune, iar onoarea revine celor de la Dolce Sport. În timp ce se afla această ştire, eroii Formulei 1 bifau o nouă zi de teste în Bahrain.

Mercedes, #44 Lewis Hamilton

Mercedes, #44 Lewis Hamilton

De-a lungul sezonului, telespectatorii vor fi delectaţi cu transmisiuni în direct de la toate cele 19 etape, inclusiv sesiunile de calificări, precum şi cu alte evenimente care dau culoare Formulei 1. Din 1991, de când au reînceput transmisiunile în România, “regina” motorsportului îşi găseşte cel de-al patrulea domiciliu, după TVR, Pro TV şi Digi Sport. În plus, programele Dolce Sport vor include în continuare şi transmisiuni în direct şi reportaje de la etapele Campionatului Mondial de raliuri.

Hamilton domină, Red Bull are iarăşi probleme

Pentru încă o zi, cel mai rapid a fost pilotul unei echipe ale cărui monoposturi sunt motorizate de Mercedes. Lewis Hamilton, care astfel şi-a încheiat programul în Bahrain, a trecut în fruntea clasamentului după o serie de reprize scurte în sesiunea de dimineaţă. Conform declaraţiilor oferite de conducătorii echipei germane, programul s-a concentrat pe găsirea unui reglaj optim în vederea debutului de sezon. Cu toate acestea, mijlocul zilei l-a găsit pe Hamilton în standul echipei, dar a revenit pentru ceva mai mult de jumătate de oră şi a parcurs alte 22 de tururi.

De-a lungul zilei, plutonul condus de Jenson Button nu a reuşit să se apropie la mai puţin de trei secunde de performanţa campionului mondial din 2008. În cele din urmă, Jenson a înregistrat un deficit de 0,7 secunde faţă de Hamilton, după o sesiune plină în cursul după-amiezei: 75 de tururi.

Red Bull Renault, #3 Daniel Ricciardo

Red Bull Renault, #3 Daniel Ricciardo

Din păcate, evoluţia campioanei en-titre a constructorilor, Red Bull Racing, a avut de suferit din nou, iar monopostul RB10 pilotat de Daniel Ricciardo a fost văzut rareori pe circuit. Australianul a totalizat 28 de tururi în prima sa apariţie la Sakhir – după-amiază au fost doar cinci, echipa încheindu-şi ziua cu 30 de minute înainte de închiderea circuitului. Această decizie a fost cauzată de o problemă mecanică, iar echipa a dezasamblat monopostul RB10, astfel încât maşina să fie în stare optimă în ultima zi a testului din Bahrain.

Lotus a trecut printr-o nouă zi cu probleme. La prima sa apariţie într-un test oficial, Pastor Maldonado a produs două întreruperi ale sesiunii, după ce avusese un start foarte bun în care a parcurs o distanţă consistent. Înainte de a avea necazuri, pilotul din Venezuela reuşise să coboare sub 1’40” pe un tur de circuit. Cu un ultim efort pe finalul zilei, Daniil Kvyat a dus şi Toro Rosso – a treia echipă cu motor Renault – în acest club restâns.

Teste F1: Debutantul Kevin Magnussen păstrează McLaren în frunte

Ferrari a avut parte de o sesiune cu suişuri şi coborâşuri, Kimi Raikkonen pierzând mult timp la jumătatea zilei din cauza unei defecţiuni a telemetriei. Williams a dedicat ziua antrenamentelor pentru pit stop, astfel că Valtteri Bottas şi Felipe Massa au avut parte de câte o jumătate de zi pe circuit.

Cele două echipe de la coada clasamentului au avut evoluţii diametral opuse. Marussia a decis să înlocuiască motorul, după ce monopostul lui Max Chilton s-a oprit după doar patru tururi. Însă mecanicii nu au reuşit să reasambleze maşina până la finalul zilei. De partea cealaltă, Caterham a avut parte de o zi în care Marcus Ericsson a parcurs 98 de tururi, ceea ce îi este de ajutor suedezului în obţinerea superlicenţei.

Testul din Bahrain se încheie mâine (sâmbătă), după care echipele vor reveni la Sakhir pentru alte patru zile (27 februarie-2 martie).

Sauber Ferrari, #21 Esteban Gutierrez
Ferrari, #7 Kimi Raikkonen
Caterham Renault, #9 Marcus Ericsson
Williams Mercedes, #19 Felipe Massa
Toro Rosso Renault, #26 Daniil Kvyat
Marussia Ferrari, #4 Max Chilton
Force India Mercedes, #11 Sergio Perez
Lotus Renault, #13 Pastor Maldonado

Bahrain, a treia zi de teste – rezultate

1. Lewis Hamilton (Marea Britanie – #44 Mercedes) 1:34,263 (67 tururi)

2. Jenson Button (Marea Britanie – #22 McLaren Mercedes) 1:34,976s (103 tururi)

3. Felipe Massa (#19 Brazilia – Williams Mercedes) 1:37,066 (60 tururi)

4. Esteban Gutierrez (Mexic – #21 Sauber Ferrari) 1:37,180 (96 tururi)

5. Sergio Perez (Mexic – #11 Force India Mercedes) 1:37,367 (57 tururi)

6. Kimi Raikkonen (Finlanda – #14 Ferrari) 1:37,476 (44 tururi)

7. Daniil Kvyat (Rusia – #26 Toro Rosso Renault) 1:38,974 (57 tururi)

8. Pastor Maldonado (Venezuela – #13 Lotus Renault) 1:39,642 (26 tururi)

9. Daniel Ricciardo (Australia – #3 Red Bull Renault) 1:40,781 (28 tururi)

10. Marcus Ericsson (Suedia – #9 Caterham Renault) 1:42,130 (98 tururi)

11. Max Chilton (Marea Britanie – #4 Marussia Ferrari) 1:46,672 (4 tururi)

12. Valtteri Bottas (Finlanda – #77 Williams Mercedes) fără timp (55 tururi)

Articole similare

Comentarii închise.