Home Știri Formula 1. Avancronica Marelui Premiu al Germaniei

Formula 1. Avancronica Marelui Premiu al Germaniei

de

Formula 1 se pregătește pentru Marele Premiu al Germaniei din acest weekend, care alternează odată la doi ani între Nurburgring și Hockenheim.

ONZ4438

Anul acesta este rândul ca Hockenheim să fie gazdă, ultima dată având acest rol în 2012:  în doar al doilea an pentru Pirelli în Formula 1. Hockenheim este cu adevărat un circuit format din două jumătăți distincte: o secțiune virajată și tehnică din zonă stadion apoi o serie de linii drepte rapide. Pneurile Pirelli P Zero Galben (soft) și pneurile supersoft P Zero Roșu au fost nominalizate aici, o combinație utilizată ultima data în Austria. Dar la fel ca și în Austria sau Silverstone, condițiile meteo din zona Rinului superior sunt imprevizibile în această perioadă a anului, cu o gamă largă de variații ale temperaturii. Imediat după Marele Premiu al Germaniei, echipele vor porni direct spre Ungaria (unde sunt nominalizate pneurile de compoziție soft și medie) acestea fiind singurele etape europene una după cealaltă.

Lewis Hamilton se impune în Marea Britanie

Tracțiunea și frânarea sunt două aspecte cheie pe Hockenheim, cu pneurile supuse unor forțe de decelerare de aproape 5G. Secțiunea lentă stadion, cu multe zone de accelerare la ieșirea din viraje lente, îi obligă pe piloți să fie atenți să evite patinarea excesivă care poate supraîncălzi suprafața compoziției pneului.

Pneul supersoft este un pneu cu o compoziție care lucrează într-o gamă joasă, fiind capabil să atingă performanța optimă chiar și în cazul unor temperaturi scăzute. Pneul soft lucrează însă într-o gamă mai ridicată a compoziției, fiind potrivit pentru temperaturi mai mari și condiții de pistă dificile. La Hockenheim, o amplă varietate de condiții meteo sunt posibile, prognozele inițiale indicând averse de ploaie în weekend.

Temperaturile relativ scăzute și virajele scurte fac din păstrarea pneurilor în zona optimă de temperatură unul dintre cele mai importante aspecte la Hockenheim. Aceasta este esențial pentru a genera o aderență optimă pe asfaltul neted, care în general nu solicită în mod excesiv pneurile. Oricum, virajul 5, care este aproape o linie dreaptă, solicită extrem de tare pneurile de pe partea dreaptă.

Strategia câștigatoare în 2012 a fost cu două opriri, nominalizate fiind pneurile soft și medii. Fernando Alonso de la Ferrari a controlat cursa după ce a pornit din pole, pierzând conducerea când a intrat la boxe, dar pe care a recâștigat-o ca urmare a strategiei.

Articole similare