Home Știri Un producător auto ar putea să construiască o nouă uzină în România

Un producător auto ar putea să construiască o nouă uzină în România

de

Un potențial investitor caută un teren de 40 de hectare pentru a construi de la zero o fabrică ce ar trebui să aibă o capacitate de producție de 300.000 de automobile anual.

automobile

Un concern auto de anvergură mondială a însărcinat o firmă de consultanţă să-i găsească un teren de 40 de hectare în România pentru o fabrică cu o capacitate de 300.000 de automobile pe an, potrivit economica.net.

Informaţia a fost confirmată de fostul secretar de stat din Ministerul Economiei, Adrian Volintiru, în prezent director la compania Upetrom 1 Mai. „Roland Berger a venit, pe la începutul anului, cu o adresă la minister în care solicita ajutorul statului în alegerea unui amplasament pentru o investiţie auto, pentru un client al cărui nume nu l-au dezăvăluit. Din discuţiile cu consultantul, am înţeles că România este pe lista scurtă pentru o investiţie într-o unitate de producţie auto cu o capacitate anuală de 300.000 de maşini”, a spus Volintiru.

Doi producători de subansamble pentru automobile vor investi în România

Roland Berger Strategy Consultants a fost mandată de un producător auto global ce ia în considerare construcţia unei fabrici de asamblare autovehicule urmând a aproviziona mai multe pieţe potenţiale în Africa, Orientul Mijlociu şi Europa. Investiţia vizează activităţile de ştanţare, vopsire, asamblare a caroseriei şi a autovehiculului(şi o parte din piese, dacă va fi necesar) implicând un număr estimat de peste 3.000 de angajaţi direct pentru o capacitate de producţie de aproximativ 300.000 autovehicule pe an. Investiţia ar putea de asemenea implică realizare unei linii de producţie de motoare pentru o capacitate de 300.000 de unități pe an, se arată în adresa pe care Roland Berger a întocmit-o pentru Ministerul Economiei.

Reprezentanții Roland Berger România au refuzat să comunice informații legate de acest subiect. Roland Berger este unul dintre cei mai importanți jucători la nivel global în domeniul consultanței.

Articole similare