Home Știri (Video) GT-R50 este oficial, iar Bentley umbros

(Video) GT-R50 este oficial, iar Bentley umbros

de Aurel Niculescu
GT-R50 este oficial, iar Bentley umbros

GT-R50 by Italdesign nu mai este doar un concept, la Geneva 2020 urmând să fie expus primul exemplar dedicat clienților. În schimb, Bentley celebrează cei 100 de ani pe care i-a împlinit anul acesta într-un mod… sustenabil.

Nissan a făcut un cadou lumii întregi prototipul GT-R50 by Italdesign în urmă cu doar un an, iar fanii – atât ai companiei japoneze cât și ai modelului GT-R sau ai studioului italian de design – se pot bucura anticipat. De anul viitor vor demara livrările versiunii de producție, primul exemplar urmând să devină starul din standul Nissan de la Salonul Auto de la Geneva, ediția 2020. Câțiva norocoși l-au putut admira deja în timpul weekend-ului datorită unei apariții surpriză la 2019 Nismo Festival.

GT-R50 este oficial, iar Bentley umbros

Constructorul japonez va construi doar 50 de exemplare din supercar-ul dezvoltat împreună cu Italdesign, fiecare costând un minim de 990.000 € înaintea oricăror taxe și comisioane. Prezentat în cinstea celor 50 de ani ai modelului GT-R, dar și ai studio-ului Italdesign, GT-R50 vine dotat cu același V6 twin-turbo de 3,8 litri. Totuși, acesta a fost modificat pentru a dezvolta un plus de 110 CP – acum ajunge la nu mai puțin de 710 CP – față de versiunea Nismo. Și cuplul motor a cunoscut o creștere substanțială – de la 652 la 780 Nm.

Bentley a sărbătorit un pic altfel împlinirea centenarului – printre numeroasele activități dedicate celor 100 de ani compania a făcut loc și unui demers sustenabil. Astfel, istorica fabrică de la Pyms Lane, din Crewe, a primit 100 de noi puieți – toți făcând parte din specii native insulei britanice și din categoriile utilizate de constructor pentru furnirurile din interiorul modelelor sale. În plus, Bentley a dezvăluit că toate speciile de lemn utilizate pentru a decora cabinele de lux comandate de clienți provin din surse sustenabile, fiind în același timp alese de echipe dedicate de experți. 

GT-R50 este oficial, iar Bentley umbrosGT-R50 este oficial, iar Bentley umbros

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.