Home Știri Honda Civic Type R Concept II prefigurează viitorul hot hatch

Honda Civic Type R Concept II prefigurează viitorul hot hatch

de

Honda Civic Type R Concept II este cel de-al doilea model care are rolul de a anunța viitoarea generație a hot hatchului nipon.

Honda Civic Type R Concept II

Honda Civic Type R Concept II

Prima Honda Civic Type R Concept a fost prezentată anul acesta, la Geneva, unde echipa auto motor și sport l-a putut admira pe viu. Noul Type R Concept II va fi prezentat la Paris, săptămâna aceasta. Singura mare deosebire față de conceptul de la Geneva este vopseaua albastră.

79809590134524283

Noul Civic Type R va beneficia de serviciile unui propulsor turbo cu cilindreea de 2,0 litri. Dotat inclusiv cu injecție directă de benzină și distribuție variabilă, acesta va dezvolta aproximativ 280 CP. Țelul producătorului japonez, afirmat încă de anul trecut, când s-au intensificat pregătirile noii generații Honda Civic Type R, este ca aceasta să devină cea mai rapidă mașină cu tracțiune față pe circuitul de la Nürburgring.

Honda Civic Type R_1

Între timp însă, lucrurile s-au mai complicat, având în vedere că Seat León Cupra a reușit să parcurgă cei aproximativ 20 km ai circuitului german în 7 minute și 54.4 secunde, fiind depășit apoi de Renault Mégane RS Trophy-R. Pe de altă parte, conform oficialilor mărcii, conceptul Civic Type R ar trebui să „marcheze începutul unei noi ere“ pentru Honda. Asta nu poate însemna altceva decât că viitoarele modele vor avea un design mai emoțional și mai agresiv.

Articole similare

Comentarii închise.