Home Știri Honda Civic Type R, imagini spion

Honda Civic Type R, imagini spion

de

Mult așteptatul hot hatch japonez Honda Civic Type R se apropie din ce în ce mai mult de versiunea finală. După ce a fost surprins în teste de mai mult ori pe circuitul de la Nurburgring, acum a ieșit la încălzire pe drumurile publice.

Spy-Shots of Cars

Conform ultimelor declarații ale lui Manabu Nishimae, președintele Honda Motor Europa, Honda Civic Type R urmează să fie lansat în 2015. Mai mult, oficialul japonez a declarat că noul lor hot hatch de clasă compactă va fi, la momentul lansării, cel mai raid model cu tracțiune față pe circuitul de la Nurburgring. În acest sens, o bună parte din testele la care a fost supusă noua generație Civic Type R s-au desfășurat chiar pe circuitul în cauză. Această sarcină a devenit însă destul de grea după ce Renault Mégane RS 275 Trophy-R a reușit un nou record pe Nürburgring, recâștigându-și trofeul deținut pentru scurt timp de Seat Leon Cupra.

Honda Civic Type R Concept

Hot hatchul japonez va fi propulsat de un motor cu injecție directă de benzină și supraalimentat, cu cilindreea de 2 litri, ce va dezvolta, conform ultimelor declarații, 280 CP. Totuși, nu este exclus ca la momentul lansării să avem parte de o surpriză, puterea putând ajunge chiar la 320 CP conform ultimelor zvonuri. De asemenea, trenul de rulare va fi substanțial modificat pentru o ținută de drum mult mai dinamică, iar o parte din echipamentele de confort mai puțin importante ar putea dispărea pentru ca greutatea totală a mașinii să scadă substanțial.

Honda NSX se pregătește de revenire

Honda Civic Type R se va diferenția de versiunile normale printr-un spoiler frontal cu design mai agresiv și prize de aer generoase, jante spițate încălțate cu anvelope cu talon mic, evacuare dublă, precum și un eleron impunător, amplasat pe hayon, dar care lipsește în cazul acestui exemplar de test. La interior sunt așteptate aceleași scaune cu design spectaculos și o susținere laterală foarte bună, la fel ca la generația precedentă.

Articole similare