Știri

Kevin Rice, noul designer şef Mazda Europe

Peter Birtwhistle, actualul titular al respectivului post, se va retrage dupa 26 de ani petrecuţi în cadrul Mazda Europe.

Kevin_Rice
Kevin Rice

Kevin Rice va fi numit, începând cu 1 septembrie, director de design al Mazda Motor Europe. Britanicul de 50 de ani a revenit toamna trecută ca director de creaţie al Centrului European Mazda R&D din Oberursel, Germania, unde a petrecut 5 ani în anii 90. Rice are o experienţă auto valoroasă după ce a lucrat pentru diferite branduri în Europa, inclusiv BMW. Acesta îl înlocuieşte pe Peter Birtwhistle, actualul director de creaţie al Centrului European R&D Mazda, care se retrage dupa 26 de ani petrecuţi alături de Mazda.

Skyactiv-D 1.5, diesel nou pentru Mazda

Birtwhistle s-a alăturat Mazda în 1988 şi a condus departamentul de design al Mazda Europe din 1999. Printre altele, el a jucat un rol integrator în dezvoltarea temei de design KODO – Sufletul Mişcării, ce a fost recompensată cu nenumărate premii. Totodată, noile modele adepte ale acestei filosofii de design Mazda3 și Mazda6 au fost finaliste în cadrul World Car Design of the Year.

Noua Mazda2 a intrat deja în producție în Japonia

„Mazda are o tradiţie îndelungată în Europa pentru designul remarcabil şi este considerat cel mai european brand japonez. Acest lucru se datorează pasiunii lui Peter pentru design şi maşini”, a declarat Jeff Guyton Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe. „Aş vrea să-i mulţumesc pentru contribuţia la succesul Mazda şi sunt sigur că putem conta în continuare pe suportul şi expertiza lui. Suntem norocoşi să avem un succesor atât de talentat.  Kevin va continua munca lui Peter, va oferi Mazda continuitatea necesară şi, în acelaşi timp, va reprezenta o nouă generaţie de designeri”, a mai adăugat acesta.

 

press interview with Peter Birtwhistle in his office
Peter Birtwhistle

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE