Home Știri Honda NSX se pregătește de revenire

Honda NSX se pregătește de revenire

de

Programată să fie lansată pe piață în 2015, Honda NSX se află în ultimele stadii de pregătire. În aceste imagini-spion, a fost surprinsă pe circuitul de la Nürburgring.

Honda NSX 02

Produsă între anii 1990 și 2005, Honda NSX și-a câștigat mulți fani grație concepției  constructive eminamente sportive, cu motor V6 central și tracțiune spate. Dezvoltată în anii ’80, cu implicarea legendarului pilot de Formula 1 Ayrton Senna, aceasta a devenit un model de referință al constructorului japonez, fiind la același nivel de performanță cu o bună parte din cele mai avansate modele sport ale acelor vremuri.

Honda pregătește și noua generație Civic Type R

După o serie de ezitări și la presiunea fanilor, constructorul japonez a promis un succesor, iar la începutul anului 2012, în cadrul Salonului auto de la Detroit, a arătat conceptul care stă la baza acestuia. Ulterior, în 2013, intenția japonezilor de a construi a doua generație NSX a fost confirmată încă o dată de prezentarea unui nou concept, tot în cadrul Salonului auto de la Detroit.

Honda-NSX_Concept_2012

Honda NSX Concept 2012

Conform acestor imagini-spion, devine clar faptul că noua Honda NSX va păstra în mare parte designul celor două prototipuri, având doar două locuri, precum și o siluetă joasă și aerodinamică. De asemenea, o bună parte din detaliile estetice vor fi similare cu ceea ce am văzut la cele două concepte arătate până acum.

Test: Honda CR-V 2.2D Executive

Pentru propulsie se va utiliza tot un motor V6 poziționat central, de 3,7 litri, care, prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj, își va direcționa toată puterea către trenul de rulare spate. Marea noutate constă în adoptarea pe puntea față a două motoare electrice ce transformă mașina într-un model hibrid cu tracțiune integrală. Denumit Sport Hybrid Super Handling All Wheel Drive, acest sistem de propulsie/tracțiune ar trebui să asigure o stabilitate foarte bună pe viraje, grație posibilității de a controla individual fiecare roată față prin aplicarea de moment pozitiv sau negativ.

Producția noii generații Honda NSX va debuta la începutul anului 2015, la o nouă fabrică a constructorului japonez, din Ohio, SUA, iar prețul va fi de peste 100.000 de euro.

Articole similare

Comentarii închise.