Home Știri Honda, vânzări în creștere

Honda, vânzări în creștere

de

Cu 523 de unități livrate în decursul anului 2014, Honda Trading România a reușit să înregistreze o creștere a vânzărilor după trendul negativ din ultimii 5 ani.

Honda

Cel mai popular model Honda pe piața din România rămâne, ca și în anii precedenți, SUV-ul CR-V, care a totalizat 247 de unități, aproximativ 46% din totalul vânzărilor Honda pe piața internă. Pe poziția a doua în topul vânzărilor se află modelul Civic, cu 152 de unități livrate în 2014, urmat de Accord (77 de unități), Civic Sedan (26) și Jazz (23). Față de aceeași perioadă a anului 2013, livrările Honda au crescut cu 20 de unități, aproximativ 4%.

Dacă anul 2014 a fost un punct de inflexiune pentru Honda, 2015 se anunță a fi unul de confirmare a revenirii, atât la nivel european, cât și în Romania. Totodată, anul 2015 va marca debutul unei game complet noi, începând cu Civic facelift în luna martie, CR-V facelift în aprilie și noile modele HR-V și Jazz în ultima parte a anului. Ca o surpriză pentru pasionații mărcii Honda, în vara anului 2014 va fi lansat oficial și noul Civic Type R, ce anunță performanțe dinamice de excepție în sfera modelelor hot hatch.

Honda 1

Lansarea noului CR-V marchează și debutul propulsorului diesel 1.6 i-DTEC de 160 CP, cel mai nou membru al familiei Earth Dreams. Noul motor va fi disponibil atât în conjuncție cu o transmisie manuală cu șase trepte, cât și cu noua cutie automată cu nouă trepte, o premieră pentru Honda. Noul motor va fi disponibil exclusiv pe versiunile cu tracțiune integrală.

O altă noutate importantă este introducerea sistemului de infotainment Honda Connect, ce va rula sistemul de operare mobil Android 4.0.4, prin intermediul unui procesor de ultimă generație produs de NVIDIA (Tegra 3). Honda Connect va debuta oficial în România în martie, pe noul Civic, iar până la sfârșitul anului, va disponibil pe aproape toată gama.

Articole similare

Comentarii închise.