Home Motorsport Simone Tempestini începe sezonul cu un podium

Simone Tempestini începe sezonul cu un podium

de

Pilotul Napoca Rally Academy a terminat pe locul 2 primul raliul al sezonului din cadrul ERC2. Simone Tempestini a câștigat cinci probe speciale în cea de-a doua zi.

Simone Tempestini 2

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au terminat primul raliu din 2015, desfășurat în Austria, cu o clasare pe podium. Echipajul Junior NRA a câștigat cinci probe speciale în ziua a doua și a încheiat cu bine testul pentru Raliul Monte-Carlo. În ziua a doua din Jännerrallye au fost programate opt probe speciale cu o lungime de 99,4 km. Condițiile meteo au fost similare cu cele din prima zi, zăpada fiind principala provocare pentru piloții din Campionatul European de Raliuri.

Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au terminat prima zi pe poziția a doua, și obiectivul lor a fost să termine prima etapă din acest sezon, fiecare kilometru parcurs fiind o experiență utilă pentru participarea în Raliul Monte-Carlo. Echipajul Junior NRA a avut o zi fără probleme și a crescut constant ritmul pe probe. În ultima parte a zilei, Simone Tempestini a avut o evoluție excelentă și a reușit să câștige cinci probe speciale consecutiv și să-și păstreze poziția a doua în clasamentul ERC 3. „Condițiile meteo au fost la fel de dificile ca în prima zi. Ne-am simțit foarte bine în mașină, iar pentru mine, a fost o experiență senzațională. Am învățat multe aici și abia aștept să luam startul la Monte Carlo, a spus Simone Tempestini după primul raliu din 2015. 

Simone Tempestini
Următoarea provocare pentru Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi este acum Raliul Monte-Carlo, prima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), etapă inclusă și în programul Junior WRC. Pentru ediția a 83-a a celebrului raliu, programată în perioada 22–25 ianuarie, organizatorii au pregătit un traseu nou în proporție de 7% față de ediția de anul trecut, și se anunță unul dintre cele mai dificile din istorie. În total vor fi 14 probe speciale cu o lungime de peste 350 km. „Pentru noi urmează un test extrem de dificil. Etapa de la Monte Carlo reprezintă o provocare uriașă, mai ales că este prima oară când particip la acest raliu. Am acumulat informații utile în Austria, mai avem încă o sesiune de teste programată în România, dar știu că va fi foarte, foarte greu. Sper să începem cu dreptul și parcursul nostru din Junior WRC, a mai zis Simone Tempestini.

Simone Tempestini1

Articole similare

Comentarii închise.