Home Știri Inovații BMW la CES 2015

Inovații BMW la CES 2015

de

În cadrul Consumer Electronics Show 2015 (CES, 6–9 ianuarie, Las Vegas), BMW va prezenta o gamă extinsă de soluţii ingenioase, de la o versiune îmbunătățită pentru interfaţa iDrive până la cheie cu display sau card bancar care poate fi folosit pentru a deschide şi activa automobilele DriveNow.

P90171115-highRes

 

BMW a realizat rapid importanţa comunicării între automobil, șofer şi mediul înconjurător, iar în prezent, este unul dintre constructorii auto care duc avangarda conectivităţii. De asemenea, în cadrul CES BMW a prezentat noi sisteme de asistare a șoferului şi tehnologii inteligente de iluminare, un pas mai aproape spre îndeplinirea „Vision Zero“ – viziunea unei mobilităţi fără accidente.

 

Touch Command – opţiuni extinse de control în spate

P90171161-highRes
Sistemul utilizează o tabletă Samsung drept interfaţă de control a funcţiilor de infotainment şi confort, ceea ce permite noilor dispozitive să fie integrate perfect în automobil. Tableta se conectează wireless la sistemele electronice de la bord, astfel că interfaţa poate fi utilizată convenabil şi în spate – de exemplu, pentru controlul sistemului de entertainment pentru locurile din spate. Toate funcţiile principale apar pe afişajul tabletei, fără a interfera cu afişările monitorului.

 

Cheie cu display – deschidere premium a uşilor şi funcţii inovatoare de afişare

P90171207-lowRes
O cheie cu display combină funcţiile de confort ale cheii-telecomandă – blocare, deblocare şi identificarea mecanismului de siguranţă la pornirea automobilului – cu afişarea unică a diverselor informaţii despre automobil. Un display LCD high-res de 2,2 ţoli (5,59 cm) prezintă dacă uşile şi geamurile sunt închise şi permite verificarea stării de încărcare a acumulatorului – de exemplu, la inovatorul automobil sport hybrid plug-in BMW i8.

 

Cardul de credit multifuncţional BMW Group

P90171211-highRes
Noua generaţie de carduri de credit BMW Group MasterCard va face posibilă o simplificare suplimentară a utilizării flotei DriveNow. Cardul este echipat cu un cip care suportă Near Field Communication (NFC – un standard wireless pentru transmisie de date pe distanţe scurte). Astfel, cardul de credit devine nu doar un mijloc de plată fără numerar, ci şi o cheie-telecomandă. Imediat ce cardul se află în apropierea senzorului din parbriz, sistemul identifică utilizatorul şi deblochează automobilul.

 

Calendar şi planificator de călătorii într-o singură aplicaţie

P90146889-highRes

BMW i3 oferă deja un sistem inovator şi unic de navigaţie intermodală pentru orientarea urbană, care încorporează diferite moduri de transport – inclusiv transportul public. Chiar şi atunci când conducătorii părăsesc BMW i3, un smartwatch sau un smartphone pot afişa o listă de posibile conexiuni în transportul public care îi vor duce la timp spre destinaţia finală sau îi vor readuce spre automobil. La Las Vegas, BMW Group Forschung und Technik – Divizia de cercetare şi dezvoltare a BMW Group – prezintă o versiune îmbunătăţită a acestui serviciu de navigaţie din portofoliul BMW i Connected Mobility. Este integrată şi o aplicaţie de găsire a automobilului, care identifică locul de parcare chiar şi în parcările supraetajate mari. Aplicaţia înregistrează poziţia automobilului şi o retransmite către serverele BMW. Datele cu poziţia pot fi ulterior utilizate pentru direcţionarea conducătorului către automobil. Pe lângă smartphone şi smartwatch, BMW i Connected Mobility integrează şi un alt dispozitiv: smart home TV. Televizorul cu acces la internet este utilizat ca dispozitiv de intrare şi afişare şi drept centru de mobilitate.

 

Evitare a coliziunii cu perspectivă 360 de grade – următorul pas în „Vision Zero“

P90171067-highRes
Evitarea coliziunii este o caracteristică vitală în drumul spre o mobilitate personală fără accidente. De mulţi ani, BMW Group lucrează pentru a se apropia de acest deziderat – „Vision Zero“. Sistemele de asistenţă precum tempomatul activ cu funcţie Stop & Go, care detectează şi răspund automobilelor din faţă, sunt deja disponibile la actualele modele BMW. Aceste sisteme bazate pe radar şi camere video oferă avertizări şi pot frâna automobilul până la oprire totală, dacă este cazul. La noul automobil de cercetare – un BMW i3 –, un sistem inovator de senzori cu laser scanează întreaga suprafaţă din jurul mașinii. Într-o situaţie cu potenţial de coliziune, sistemul îl avertizează pe conducător şi, dacă este cazul, iniţiază automat frânarea cu o acurateţe de câțiva centimetri.

BMW M4 Concept Iconic Lights prezintă farurile BMW cu laser din viitor şi stopurile OLED

P90168752-lowRes
În iunie 2014, BMW a fost primul constructor auto din lume care le-a oferit clienţilor un automobil de serie echipat cu faruri laser – BMW i8. Echipat cu iluminarea inteligentă cu laser pentru faruri şi tehnologie OLED (organic LED) pentru stopuri, BMW M4 Concept Iconic Lights, prezentat la CES 2015, în Las Vegas, evidenţiază poziţia de lider tehnologic a BMW pentru soluţii de luminat în industria auto. Sistemul OLED utilizează elemente cu o grosime de doar 1,4 mm. Straturile semiconductoare de material organic produc lumină uniform pe întreaga suprafaţă. În trecut, cerinţele legale privind luminozitatea surselor de lumină şi soluţiile tehnologice au restricţionat utilizarea OLED. Prin BMW M4 Concept Iconic Lights, grupurile de lumini pentru stopuri au fost dezvoltate şi, în premieră, includ atât stopuri OLED, cât şi semnalizatoare OLED. Cum oledurile pot fi activate individual, acestea creează noi posibilităţi de utilizare a diferite tipuri de iluminare – de exemplu pentru diferitele moduri de condus. Farurile şi stopurile modelului BMW M4 Concept Iconic Lights sunt o avanpremieră a funcţiilor de iluminat care ar putea fi utilizate la viitoarele automobile de serie. În următoarele 15 luni, stopurile cu sistem BMW de lumini organice îşi vor face debutul pe viitoarele automobile BMW M GmbH.

P90168745-highRes

Articole similare

Comentarii închise.