Știri Video

(Video) În România: Seria 1, Mazda3 Skyactiv-X, Puma de Craiova

(Video) În România: Seria 1, Mazda3 Skyactiv-X, Puma de Craiova

BMW a lansat revoluția tracțiunii față de pe Seria 1 și în România, în timp ce producătorul japonez Mazda a sosit cu primele exemplare Mazda3 cu propulsor pe benzină Skyactiv-X. La Craiova, Ford a demarat producția micului crossover Puma cu motor mHEV.

Clienții Mazda pot să testeze noua tehnologie a propulsorului Skyactiv-X pe noua generație Mazda3. Noul motor promite performanțe crescute față de motorul Skyactiv-G, livrând cu aproximativ 10% mai multă putere și un consum redus cu circa 20%. Această tehnologie este unică momentan, fiind folosită doar de Mazda – aprindere prin compresie controlată cu scânteie (Spark Plug Controlled Compression Ignition – SPCCI). Propulsorul are o capacitate de 2l și livrează 180CP / 224 Nm, iar Mazda3 Skyactiv-X este echipată standard și cu tehnologia Mazda M Hybrid.

(Video) În România: Seria 1, Mazda3 Skyactiv-X, Puma de Craiova

BMW Seria 1 și-a făcut debutul oficial în România, a treia generație a compactei sosind cu o transformare majoră de arhitectură – cu motoare transversale şi o platformă bazată pe tracțiunea față, pentru mai mult spațiu interior, în special în spate. Constructorul bavarez oferă și un pachet consistent de tehnologii, inclusiv Head-Up Display, control prin gesturi, comenzi vocale cu Intelligent Persoanl Assistent sau sisteme sofisticate de asistenţă. Vârful de gamă este M135i xDrive, de 306 CP / 450 Nm – capabil de 0-100 km/h în 4,8 secunde.

(Video) În România: Seria 1, Mazda3 Skyactiv-X, Puma de Craiova

Prețul său nu este deloc unul ușor de trecut cu vederea – 48.612 euro, cu TVA. În momentul lansării în România sunt disponibile două motorizări benzină şi trei diesel, cu 3 şi 4 cilindri. Startul îl dă 118i, dotat cu un 3 cilindri de 1,5 litri și 140 CP – prețul său este mult mai accesibil: 27.608 euro cu TVA. BMW Select oferă un program special de finanțare, cu avans 10% şi cu o valoare reziduală garantată după 3 ani de 64%. Pentru un plus de personalizare, sunt disponibile 3 linii de design: Sport Line, Luxury Line şi Pachet M Sport. În habitaclu apar, în premieră, elementele decorative iluminate, în timp ce pachetul M Sport include standard scaune tip scoică.

Ford a lansat la Craiova producția noului model crossover Puma, primul vehicul cu tehnologie electrificată construit la noi în țară. Aceasta este de tip mild hybrid (mHEV) – EcoBoost Hybrid de 48 de volți, iar Ford s-a asigurat de sporirea capacității de producție pentru integrarea Puma încă de anul trecut, prin integrarea unui număr de aproximativ 1700 noi angajați, în urma unor investiții de aproximativ 200 de milioane de euro în uzină. Ford Puma se remarcă în fața concurenței și prin versatilitatea unui spațiu de încărcare de 456 litri, ce include inovația MegaBox.

„Noua Puma reprezintă următorul capitol din filosofia de design a Ford centrată pe om,care va consolida marca Ford în Europa în ceea ce privește calitatea, multitudinea de tehnologii și plăcerea de a conduce”, a declarat Stuart Rowley, Președintele Ford Europa, aflat în vizită la fabrica de la Craiova. „Nu am nicio îndoială că Puma va avea un succes uriaș în toată Europa”. Fabrica de Motoare de la Craiova produce, la rândul său cunoscutul motor de un litru EcoBoost, în variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV și 155 CP mHEV. 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE